Lot (33) organiseert workshops in nieuwe zaak: “Voor al wie zin heeft om een ‘voazeke’ te creëren”

Lot Boudens organiseert al ruim twee jaar workshops en heeft daar nu het ideale pand voor gevonden. © Davy Coghe

In de Oude Dorpsweg opent Lot Boudens haar nieuwe zaak Voaze. Daar organiseert ze workshops pottery painting en terrazo. “Je hoeft zeker niet creatief te zijn, enkel een portie goesting om een ‘voazeke’ te creëren is voldoende!”

Lot Boudens (33) uit Sint-Andries start in de Oude Dorpsweg daar waar tot voor kort Immo François gevestigd was met Voaze. Op vrijdag 19 april opent ze de deur van haar zaak waar ze workshops pottery painting en terrazo geeft. “Ik organiseer al ruim twee jaar workshops bij ons thuis in de keuken en de woonkamer, maar dat was niet langer leefbaar. Daarom ging ik op zoek naar een pand. Hier in Varsenare vond ik de ideale locatie”, aldus Lot, die kleuterjuf is van opleiding en als opvoedster werkte.

“Tussen twee jobs door zocht ik 2,5 jaar geleden een nieuw project, een creatief avontuur waarin ik me kon uitleven. Via Pinterest en sociale media leerde ik acrylhars kennen. Ik schafte me alle nodige materialen aan en begon volop te experimenteren. Het eerste wat ik maakte, waren vaasjes in de vorm van een naakt vrouwensilhouet. Zo ben ik bij de naam van mijn zaak gekomen: Voaze. Ik verkoop trouwens ook handgemaakte decoratie uit acrylhars.”

De agenda met workshops is heel makkelijk raadpleegbaar via de website. “Op woensdag, zaterdag en zondag organiseer ik workshops. In de kalender op de site zie je telkens welke workshop ik op welke dag organiseer. Je kunt je alleen inschrijven of per twee bijvoorbeeld (groot)ouder en kind of per groep. De workshops zijn ideaal voor een namiddagvullende activiteit. Leuk extraatje: het is mogelijk om een koffie te drinken en een taartje te eten.”

Voor jong en oud

Tijdens een workshop pottery painting ga je zelf aan de slag met het beschilderen van servies: een mok, vaasje, schaal, kom, bord… “Deze workshop staat open voor jong en oud en duurt twee tot drie uur. Tijdens een workshop terrazo maak je dan weer zelf een vaasje, kandelaar, schaal, onderzetter,… in acrylhars. Je kiest daarbij zelf twee vormen en kleurtjes. Deze workshop duurt drie uur. Ik heb plaats voor maximaal tien personen, maar vanaf vier personen gaat een workshop sowieso door. Je hoeft zeker niet creatief te zijn, enkel een portie goesting om een ‘voazeke’ te creëren is voldoende! Ik wil vooral dat mensen er plezier aan beleven en tot rust kunnen komen in een ontspannen sfeer.”

Info: www.voaze.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier