Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Sophie Dumont helpt studenten Ter Groene Poorte met hun mini-onderneming De studenten van het specialisatiejaar Banket- en chocoladebewerking riepen de hulp in van Sofie Dumont om hun mini-onderneming Mad Shells te coachen. De bekende oud-leerling van Ter Groene Poorte begeleidde de studenten met veel plezier en enthousiasme gedurende het volledige traject. 30 januari 2024
Brugge / Geweld Brugge / Geweld Ex-leraar krijgt drie maanden cel voor aanranding jongen (16) in Wingene Ruim vier jaar geleden kwam hij in de rechtbank nog zonder straf weg voor mondkussen bij twee minderjarige leerlingen. Nu heeft ex-leraar J.T. (50) drie maanden cel gekregen voor gelijkaardige feiten bij een zestienjarige jongen. Voor aanranding van een tweede slachtoffer werd hij vrijgesproken. 27 november 2023
Snaaskerke / Horeca Snaaskerke / Horeca Bijenbier maakt hoge vlucht met brouwsel per seizoen: “Zo is er voor ieder wat wils” Liefhebbers van een goed streekbier mogen zich verlekkeren op niet één, maar vijf brouwsels van de Snaaskerkse Bijenbrouwerij. Zo brouwden Steven Verhaeghe en Helmut Willems al met succes drie bieren, maar wordt het aanbod uitgebreid. 11 november 2023
Sint-Andries / Schoolactiviteiten Sint-Andries / Schoolactiviteiten Diploma’s Meat Expo en 40 gouden medailles 30 oktober 2023
Brugge / Schoolactiviteiten Brugge / Schoolactiviteiten Praktijkleraar Peter Teerlinck trekt met leerlingen naar Kameroen Op 1 november vertrekt Peter Teerlinck, praktijkleraar chocolade van Ter Groene Poorte, voor ruim een week met vier leerlingen naar Ebolowa in Kameroen. Vorig jaar was hij er ook in het kader van een Europees project. Ook Brugge heeft op bestuurlijk vlak een partnerschap met Ebolowa, een stad in volle expansie. 21 oktober 2023
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Aantal leerlingen bij Ter Groene Poorte neemt opnieuw toe: “Het aspect ‘werkzekerheid’ is een grote troef” Chef-kok gevraagd. Bakker nodig. Slager kan onmiddellijk beginnen. Dringend op zoek naar zaalmeester/sommelier. Chocolatiers tekort. Je leest het overal: de voedingssector kreunt onder (geschoold) personeelstekort. Het goede nieuws is dat, voor het tweede jaar op rij, meer leerlingen kiezen voor werkzekerheid en meer bepaald voor een baan in de voeding. 30 augustus 2023
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Voormalig Brugs leraar Daniël Leroy krijgt hoge Franse onderscheiding Daniël Leroy, gewezen leraar Frans aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, is benoemd tot Officier dans l'Ordre des Palmes Académiques. 19 september 2022
Izegem / Onderwijs Izegem / Onderwijs Luc Berteloot gaat met pensioen als directeur van Prizma MS Izegem: “Leerkrachten zijn stukvoor stuk hardwerkende professionals” Het einde van een tijdperk. Na een carrière van zo’n veertig jaar neemt Luc Berteloot afscheid van het Izegemse onderwijs. De laatste 17 jaar was hij directeur van Prizma Middenschool Izegem, daar wordt hij nu opgevolgd door Robby Huysentruyt. “Ik heb altijd geprobeerd om tussen mijn leerlingen te staan”, zegt hij. 17 december 2021
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Duo van Ter Groene Poorte wint Graham’s Port and Pastry Cup Tijdens een wedstrijd op de Horeca Expo in Gent werden Belgische hotelscholen uitgedaagd om hun ideale Graham's porto en patisserie paring te presenteren. Een initiatief van portohuis Graham's om jonge sommeliers en patissiers hun krachten te laten bundelen. 26 november 2021
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs West-Vlaamse slagerijscholen creëren 8 nieuwe producten en gaan zelfs de vegetarische toer op Acht vernieuwende, maar vooral 100 procent West-Vlaamse, streekproducten bij de lokale slagerij: dat is de boodschap van drie West-Vlaamse slagerijscholen. Maandenlang sleutelden zij niet enkel aan de recepten van zes innovatieve vleesbereidingen, maar ook aan twee vegetarische alternatieven. Dit om beter te anticiperen op de flexitarische eetgewoontes van de consument. 20 oktober 2021
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Bakkerijafdeling Ter Groene Poorte maakt ‘k en Brugge in m’n herte taart voor bewoners WZC Regina Coeli De bewoners van woonzorgcentrum Regina Coeli in Sint-Andries hebben deze middag extra genoten van hun middagmaal. Na de soep en de hoofdschotel volgde immers een niet alledaags dessert. Een heerlijk stuk ‘k en Brugge in m’n herte taart. 26 mei 2021
Brugge / Horeca Brugge / Horeca 19-jarige Robbe Van Vlaenderen wint JRE Cooking Cup Zes hotelscholen stuurden hun beste chefs in wording naar Wemmel voor de zevende JRE Cooking Cup. Onder hen ex-Meulebekenaar Robbe Van Vlaenderen en zijn collega Jens Allonsius van hotelschool Ter Groene Poorte. Zij mochten de trofee richting Brugge meenemen. 1 mei 2021
Damme / Mode Damme / Mode Vorig jaar angst voor deurwaarders, nu styliste van bekendste rappers ‘From zero to hero’, zo kan je het opmerkelijke verhaal van Maité Reybrouck uit Moerkerke best omschrijven. “Tot vorig jaar torste ik nog zoveel schulden dat ik me wegstak voor de deurwaarders”, zegt de kleindochter van voormalig wielerkampioen Guido Reybrouck. “Nu werk ik vanuit Amsterdam als styliste bij grote Nederlandse platenlabels en mag ik bekende rappers als Lil’ Kleine kleden.” 23 april 2021
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Ter Groene Poorte opent vier outdoor maaltijddorpen In het kader van de aangepaste coronamaatregelen voor het onderwijs zette Ter Groene Poorte op maandag 22 maart vier 'pop-up outdoor maaltijddorpen' op. Op die manier kunnen de leerlingen coronaveilig hun maaltijd buiten opeten. 22 maart 2021
Koksijde / Economie Koksijde / Economie Nieuwpoortse bakkerij Vatel krijgt nieuw leven als Tartelique Andries Kemel en Kristine Rammeloo, die in 1995 Bakkerij Vatel in Nieuwpoort-Stad openden, geven de fakkel door aan Jonas D’hulster en Angelique Lerat. Zij herdopen de zaak tot Tartelique. 19 maart 2021
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Lander Hoornaert stopt bij Snuffel... en gaat aan de slag bij Food Lab Brugge Food Lab, het project dat werkt aan een duurzame Brugse voedselstrategie, versterkt zich met een vaste, betaalde kracht: coördinator Lander Hoornaert. 6 maart 2021
Oostrozebeke / Economie Oostrozebeke / Economie Jarne en Marie nemen traiteur De Druivelaar in Oostrozebeke over Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel in deze moeilijke coronatijden. Niettegenstaande de dagelijkse portie negatief nieuws, duiken toch her en der positieve verhalen op van jonge ondernemers die het wel zien zitten. Zo ook Jarne Delbaere en Marie Desmet, in de wieg gelegd om de wereld van lekker eten te voorzien. Marie deed onder andere ervaring op bij Dierendonck, Jarne is slagerszoon en de twee gingen zich op hun uitdaging voorbereiden bij Butchershop Roland in Elsene. 19 februari 2021
Wingene / Economie Wingene / Economie Nog groter aanbod in automatenshop trainer Jimmy in Wingene Net zoals de horecazaken worden traiteurs zeer hard getroffen door de coronacrisis. Jimmy Schelstraete (36) bleef alvast niet bij de pakken zitten. Hij is in twee slagerijen aan de slag en heeft daarnaast nog zijn eigen automatenshop langs de Schaapsdreef op Wildenburg. 14 februari 2021
Brugge / Televisie Brugge / Televisie Chocolatier en TV-ster Dominique Persoone: “Ik krijg elke zondag 150 euro drinkgeld van mijn vrouw. Meer heb ik niet nodig” Het volgende is al langer geweten: dat hij een topkok is en de beste chocolatier van de hele aardbol, intussen telt zijn Brugse zaak The Chocolate Line 46 werknemers. Dat hij een cacaoplantage in Mexico runt en een chocoladefabriek in Congo. En dat hij meer dan ooit een televisiester is: Njam!, Bake Off, Cook Ensemble, Over de Oceaan… Maar wie schuilt er in die ruwe getatoeëerde bast, achter dat spekkig West-Vlaams taaltje? Waarom hij Imke wil redden, zijn vrouw nu en dan eens twee cava’s opgiet, hij zijn moeder berichtjes stuurt van Kabouter Klus, zijn zoon waarschuwde voor stewardessen van 32 jaar en zijn vader op zijn 72ste nog een tatoeage bezorgde: een heerlijk onversneden babbel. 12 september 2022
Zwevegem / Economie Zwevegem / Economie ‘t Bakkerietje is al 150 jaar huis van vertrouwen in Zwevegem Wie ‘t Bakkerietje zegt, denkt meteen aan de omgeving van de Oude Bellegemstraat in Zwevegem, waar al honderdvijftig jaar de gelijknamige bakkerij gevestigd is. In één adem genoemd: de familie Verscheure, al meer dan een eeuw trouw aan de oven. “Een afscheid met een jubileum in 2030 zou heel mooi zijn.” 23 december 2020