Bakkerijafdeling Ter Groene Poorte maakt ‘k en Brugge in m’n herte taart voor bewoners WZC Regina Coeli

© (Foto PDC)
© (Foto PDC)
Redactie KW

De bewoners van woonzorgcentrum Regina Coeli in Sint-Andries hebben deze middag extra genoten van hun middagmaal. Na de soep en de hoofdschotel volgde immers een niet alledaags dessert. Een heerlijk stuk ‘k en Brugge in m’n herte taart.

Dree Kleppe en Shaday Van der Vennet, leerlingen van het vierde jaar TSO van de bakkerijafdeling van Ter Groene Poorte, hadden in de voormiddag samen met Geert Jonckheere (verantwoordelijke van de bakkerijafdeling) de grote taart overhandigd aan de directeur van het woonzorgcentrum. Bij de overhandiging in de tuin weerklonk het toekomstige Brugse volkslied. Een groot deel van de bewoners zong met veel goesting het lied van Benny Scott.

“We hebben heel graag ons steentje bijgedragen aan deze actie en onze leerlingen hebben met veel plezier meegewerkt om deze lekkere taart te maken. Maar het allerbelangrijkste is dat we mensen die een heel zware periode achter de rug hebben gelukkig maken met ons werkstuk. Er waren ruim acht werkuren nodig om de biscuittaart met slagroom, frambozen en aardbeien samen te stellen en af te werken. Boven op de taart ligt een eetbare print op witte chocolade met daarop de tekst ‘k en Brugge in m’n herte”, vertellen de leraar en de leerlingen enthousiast.

Els Vandecasteele, directeur van WZC Regina Coeli, vindt het een fantastisch initiatief. “Elke kans om de lokale gemeenschap binnen de muren van ons woonzorgcentrum te brengen, grijpen we met beide handen aan. We zijn de leerlingen en leraren van Ter Groene Poorte dan ook heel dankbaar. Veel van onze 90 bewoners kennen het lied van Benny Scott en leven echt mee met dit leuke evenement. Muziek en beweging is belangrijk voor deze mensen. Daarenboven draagt dit initiatief er ook toe bij om onze visie te realiseren. We willen voor al onze mensen een plaats creëren waar het goed wonen en leven is.”

Het lied en de taart ‘k en Brugge in m’n herte bezorgden de bewoners van WZC Regina Coeli alvast een leuke en vooral smakelijke dag. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.