Ter Groene Poorte opent vier outdoor maaltijddorpen

In Ter Groene Poorte eten de leerlingen voortaan buiten.© GF
In Ter Groene Poorte eten de leerlingen voortaan buiten.© GF
Redactie KW

In het kader van de aangepaste coronamaatregelen voor het onderwijs zette Ter Groene Poorte op maandag 22 maart vier ‘pop-up outdoor maaltijddorpen’ op. Op die manier kunnen de leerlingen coronaveilig hun maaltijd buiten opeten.

“Wij hebben gelukkig de ruimte om dit te doen”, vertelt Iris Cornette, algemeen directeur. “We werken met open ruimtes en zetten vier grote tenten waaronder onze leerlingen hun maaltijd of hun broodje kunnen opeten. Wij hebben een groot domein met veel groene zones waarin het sowieso aangenaam vertoeven is. Het weer zal nu ook beter worden, dus buiten eten, is misschien nog niet eens zo’n slecht idee. Frisse lucht doet hen deugd.”

Internen

De refter gaat dan misschien wel dicht, maar de school sluit de keukens niet. “Als toonaangevende voedingsschool moeten we tonen hoe het moet. Wij kunnen onze refter trouwens niet gewoon sluiten. Een derde van onze leerlingen is intern.”

“Die moeten ontbijten, een middag- en een avondmaal krijgen en daar hoort ook een warme maaltijd bij. Onze keuken in Het Fornuis, het schoolrestaurant, blijft open. De leerlingen komen gespreid binnen, nemen hun maaltijd mee naar buiten en nuttigen die in een ‘outdoor dorp’.”

Enkel voor de studie-uitstappen wordt nog een oplossing gezocht. “De nieuwe maatregelen laten niet meer toe dat we iets binnen doen of met busvervoer een uitstap maken. Voor de hogere jaren stonden er enkele ‘studiedagen’ op het programma, maar er wordt nu gekeken voor een andere invulling in open lucht”, besluit Cornette.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten