Jarne en Marie nemen traiteur De Druivelaar in Oostrozebeke over

Marie Desmet en Jarne Delbaere gaan de speciaalzaak van Petra Volckaert (rechts) een tweede leven bezorgen. (foto CLY)
Marie Desmet en Jarne Delbaere gaan de speciaalzaak van Petra Volckaert (rechts) een tweede leven bezorgen. (foto CLY)
Redactie KW

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel in deze moeilijke coronatijden. Niettegenstaande de dagelijkse portie negatief nieuws, duiken toch her en der positieve verhalen op van jonge ondernemers die het wel zien zitten. Zo ook Jarne Delbaere en Marie Desmet, in de wieg gelegd om de wereld van lekker eten te voorzien. Marie deed onder andere ervaring op bij Dierendonck, Jarne is slagerszoon en de twee gingen zich op hun uitdaging voorbereiden bij Butchershop Roland in Elsene.

Zelfs nieuwe starters laten van zich horen, zoals Jarne en Marie, twee twintigers die in het najaar de gesloten zaak De Druivelaar nieuw leven willen inblazen. Beide twintigers branden van ambitie en zetten samen de stap naar het ondernemerschap. We luisterden naar hun verhaal. Marie Desmet, 20 jaar, is opgegroeid in Oostrozebeke en kent bijgevolg maar al te best de vroegere speciaalzaak De Druivelaar van ex-eigenares en uitbaatster Petra Volckaert in de Wielsbekestraat.

“Gezien ik hier ben opgeroeid maakt dit voor mij wel extra speciaal om de gekende speciaalzaak De Druivelaar over te nemen. Al van kleins af aan heb ik een passie voor lekker eten. Die passie is in de loop der jaren alleen maar blijven groeien. Ik deed mijn ervaring op als verkoopster en kok tijdens mijn vakantiewerk aan de kust bij de gekende slager ‘Dierendonck’. Daarnaast liep ik ook stages bij slagerij Blockeel. Als extra uitdaging gingen Jarne en ik werken in het Brusselse Elsene bij Butchershop Roland. Na mijn opleiding op Ter Groene Poorte ging ik nog door voor een extra traject marketing en communicatie, sociale media consultant en eventmanager aan Syntra-West”, vervolledigt een heel enthousiaste Marie.

slagerszoon

Ook haar vriend Jarne is goed vertrouwd met de slagersstiel. “Als slagerszoon zit ik al van jongs af aan in de stiel. In de slagerij van mijn ouders leerde ik al de kneepjes van het vak. Deze ervaringen vulde ik, net als Marie, aan door mijn studies aan Ter Groene Poorte en de zomervakanties waarin ik in andere slagerijen ging werken. Voor mij kwam het er vooral op aan om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Kortom, wij zijn twee jonge gedreven mensen met heel veel ambitie, passie en liefde voor voeding en topkwaliteit.”

“ We maakten ook samen onze slager- en traiteursopleiding af in 2019. Wij droomden al meteen om samen een eigen zaak op te starten. Dat het zo snel zou gaan hadden we zelf niet verwacht, maar toen we deze kans kregen, wilden we er toch echt voor gaan. Deze winkel bestaat al meer dan 20 jaar en is gekend voor zijn versheid, kwaliteit en vriendelijkheid. Ook hier hechten we heel veel belang aan. Hierop zullen we verder ons eigen foodconcept uitbouwen. De details verklappen we nog niet maar dat kunnen de toekomstige klanten gaandeweg ontdekken op onze Facebook en Instagrampagina ‘NewinOR’.”

Heerlijk fit

We kregen nog mee dat hun toekomstige zaak geen catering winkel wordt. Van de vroegere uitbaatster Petra Volckaert kregen we nog te horen dat, na het leven in haar speciaalzaak De Druivelaar, zij nu doorgaat met een eigen merk ‘Heerlijk fit’.

Met haar Heerlijk fit team wil zij workshops en ontbijtsessies organiseren. Er wordt ook gestart met een start to run in maart en er wordt ook gestart met online voedingsadvies.

Petra is voortaan te volgen op de groep Heerlijk fit en op Instagram (Petraheerlijkfit).

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten