Nog groter aanbod in automatenshop trainer Jimmy in Wingene

Jimmy Schelstraete, samen met zijn vrouw Charlotte Bovijn en de kinderen Bathis en Jasmin. (foto NS)©Bart Tanghe
Jimmy Schelstraete, samen met zijn vrouw Charlotte Bovijn en de kinderen Bathis en Jasmin. (foto NS)©Bart Tanghe
Redactie KW

Net zoals de horecazaken worden traiteurs zeer hard getroffen door de coronacrisis. Jimmy Schelstraete (36) bleef alvast niet bij de pakken zitten. Hij is in twee slagerijen aan de slag en heeft daarnaast nog zijn eigen automatenshop langs de Schaapsdreef op Wildenburg.

“Ik ben afgestudeerd aan Ter Groene Poorte in Brugge waar ik de opleiding van slager volgde. De gedrevenheid om slager te worden, was van jongs af aan heel groot”, steek Jimmy Schelstraete van wal. “Ik ging meteen van start en nam de bloeiende traiteurzaak van slager Luc Staelens in Aarsele over. Luc deed de wekelijks markten en verzorgde feesten. Die wekelijks markt was niet echt mijn ding, vandaar dat ik dit liet varen. Ik spitste me liever toe op feestjes verzorgen en lekker eten serveren. Dit combineerde ik met een job bij slagerij Vermeersch in Oostkamp en slagerij Maertens in Brugge.”

Inkomstenverlies

Samen met zijn vrouw Charlotte Bovijn (35) en zijn twee kinderen Bathis (6) en Jasmin (4) woont Jimmy langs de Schaapsdreef in Wingene, waar ook de automatenshop te vinden is. “De automatenshop is er gekomen in samenwerking met slagerij Maertens. Via onze catering verzorgen wij babyborrels, communiefeesten, verjaardagsfeestjes en eetfestijnen bij verenigingen. Door de coronapandemie liggen alle feestjes stil en dat betekent inkomstenverlies. Tijdens de eerst lockdown moest ik noodgedwongen improviseren en er het beste van maken. Ik besloot om mijn automatenshop verder uit te breiden.”

“Zo beschik ik over een dagschotelautomaat met burgers, salades, vers vlees, charcuterie en een twintigtal gevarieerde gerechten. Bij het rijtje hoort ook een broodautomaat. De lockerautomaat doet het ook zeer goed. Mensen kunnen via de website van slagerij Maertens hun bestelling plaatsen. Na het betalen krijgt men een code en via deze code kan de locker van de automaat geopend worden. Bestellingen kunnen na afspraak ook bij mij thuis afgehaald worden.”

Jimmy is afkomstig van Aalter en de landbouw ligt hem na aan het hart. “Tijdens mijn jeugdjaren was ik bestuurslid bij de KLJ van Aalter en sinds twaalf jaar woon ik Wingene. Ik ben nauw betrokken bij de landbouw en promoot graag lokale en gezonde voeding. De samenwerking met slagerij Maertens is uniek.”

“Slagerij Maertens is een familiebedrijf van vader op zoon. Zoon Bart is mijn vroegere schoolkameraad en nu werken wij nauw samen. Ze beschikken over een eigen boerderij waar ze met veel zorg en liefde runderen kweken in de Zuienkerkse polders. Het voer wordt op de hoeve verbouwd en aangevuld met poldergranen die rijk zijn aan omega 3 en omega 9 en dit betekent gezonder en beter vlees. De bereidingen worden op een gezonde manier klaargemaakt met minder room, suiker en zout. De salades zijn afgewerkt met een yoghurtdressing. Er is tevens keuze uit gerechten met meer groenten, minder saus en minder vet”, weet Jimmy te melden.

Dankbaar

“Het doet mij deugd om te horen dat de inwoners tevreden zijn met het ruime aanbod in de automatenshop. Ik probeer dan ook een meerwaarde te betekenen door gevarieerde gerechten aan te bieden zoals een valentijnsmenu en noem maar op. Naast dit alles ben ik de gemeente Wingene enorm dankbaar voor de steun tijdens deze coronaperiode”, besluit traiteur Jimmy.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten