Lander Hoornaert stopt bij Snuffel… en gaat aan de slag bij Food Lab Brugge

Redactie KW

Food Lab, het project dat werkt aan een duurzame Brugse voedselstrategie, versterkt zich met een vaste, betaalde kracht: coördinator Lander Hoornaert.

Bruggeling Lander Hoornaert (30) is begin deze week aan de slag gegaan als coördinator van Food Lab Brugge. In die rol moet hij vanuit het Food Lab, een netwerk van mensen die werken met en rond voeding, nog meer stimulansen geven voor het ‘verduurzamen’ van voeding in Brugge. Hiervoor moest hij een andere boeiende job, als coördinator van het Snuffel Hostel in de Ezelstraat, vaarwel zeggen.

“Ik ben in 2015 gestart bij Snuffel, niet lang na de verhuis naar het nieuwe, veel grotere gebouw aan de andere kant van de straat”, vertelt Lander. “Doordat ik er vaak kwam, kende ik ook al de ‘oude Snuffel’ erg goed en ik was altijd al gecharmeerd door de open, tolerante sfeer die daar heerste.”

“Snuffel is veel meer dan een hostel en die bredere publiekswerking mocht ik op de nieuwe locatie nog verder uitwerken. Ik kijk dan ook met plezier en wel wat trots terug op onder meer de comedy-avonden, de concertreeks ‘Discovery’, de Brugge Beslist-reeks en het festival tijdens de Week van de Snuffel.”

“Maar voor zo’n functie is het volgens mij belangrijk dat je echt zelf nog tot die jonge doelgroep behoort en nu op mijn dertigste ben ik geen ‘jeugd’ meer. Bovendien word ik binnenkort vader van een dochtertje. Dus zocht ik een nieuwe uitdaging en de job van coördinator van Food Lab zie ik helemaal zitten.”

Ter Groene Poorte

“Ik heb een diploma sociaal-cultureel werk op zak en heb daarna ook nog een master culturele agogiek gedaan”, vertelt Lander. “En ik heb een band met voeding want voorafgaand aan de hogeschool heb ik de hotelschool Ter Groene Poorte doorlopen. Organiseren en mensen samenbrengen zijn ook zaken die me écht liggen. Bedoeling is alvast om het netwerk van het Food Lab uit te breiden, ook met mensen vanuit de horeca.”

Het Food Lab werd in 2015 opgericht en ondersteunt zaken als stadslandbouw, het korte keten-verhaal, duurzame vis en fairtrade.

“De nieuwe coördinator zal werken onder de vleugels van De Republiek, trekker in het Food Lab verhaal, en op hun payroll staan maar vanuit Stad Brugge zorgen we voor een loonsubsidie van 30.000 euro per jaar voor minstens drie jaar”, zegt schepen van Klimaat en Enerige Minou Esquenet (CD&V). (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.