Oostende / Horeca Oostende / Horeca Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een grote erkenning voor onze mensen” Ruim anderhalf jaar geleden werd de inclusieve horecazaak Lizette & Lucien getroffen door een zware gasexplosie. Het personeel en hun bijzondere medewerkers krabbelden stap voor stap terug recht met de opening van de zaak op een nieuwe locatie. Nu kregen ze de Social/human-award van Gault&Millau. 11 mei 2024
De Panne / Horeca De Panne / Horeca Gault&Millau bekroont grootkeuken woonzorgcentrum Sint-Bernardus De Panne Woonzorgcentrum Sint-Bernardus De Panne is een van negen woonzorgcentra in Vlaanderen waaraan het inspectieteam van Gault&Millau een erkenning gaf voor de kwaliteit van hun keuken, maar waar ook criteria als sfeer, beleving, presentatie en hulp aan tafel mee in acht werden genomen. 27 januari 2024
Ieper / Horeca Ieper / Horeca KLEI stijgt in Gault&Millau en ontvangt prijs-plezier award: “Gastronomie in een losse sfeer” Vorig jaar was Klei een van de nieuwkomers bij Gault&Millau met 13 op 20. Dit jaar groeit het restaurant verder en kreeg het een half punt meer. Bovendien won het restaurant op de Grote Markt in Ieper de Prijs-Plezier Award. “Dit betekent dat we op vlak van prijs-kwaliteit het beste restaurant van Vlaanderen zijn”, zegt chef Jonathan Devogel (37). 29 november 2023
Menen / Restaurant Menen / Restaurant Menen sterk vertegenwoordigd in Gault&Millau Culinaire bijbel Gault&Millau maakte de nieuwe cijfers wereldkundig. Menen is opnieuw sterk vertegenwoordigd met liefst vier referenties in de lijst van 2023. 29 november 2023
Harelbeke / Restaurant Harelbeke / Restaurant Restaurant Vividu zet Harelbeke op de kaart met prestigieuze vermelding in de Gault&Millau Het prestigieuze bedrijf Gault&Millau bracht maandag zijn 21ste gastronomiegids uit. Daarin komt het horecaduo Nicky Grymonprez (29) en Laurent Messine (34) van restaurant Vividu uit Harelbeke nieuw binnen. In 2021 begonnen ze hun zaak, twee jaar later worden ze beloond met een 13 op 20. 29 november 2023
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Wie is Tim Boury, chef-kok van het beste restaurant van België: de keukenprins is een koning geworden In 2011 bekroond met een eerste Michelinster, in 2013 door Gault&Millau verkozen tot beste jonge topchef van Vlaanderen, in 2017 een tweede ster aan de gevel en nu het summum: drie Michelinsterren. Het toprestaurant Boury is al meer dan een decennium een begrip in de hoogste gastronomische kringen. Maak kennis met Tim Boury, de culinaire tovenaar van Roeselare. 28 november 2023
Jabbeke / Restaurant Jabbeke / Restaurant Côté Préféré, Willem Hiele en Onism vallen in de prijzen bij Gault&Millau 2023 Maandag werd de 20ste verjaardag van de Gault&Millau Gids gevierd. Zoals elk jaar werden de beste restaurants van het land voorgesteld. Côté Préféré uit Jabbeke, Willem Hiele uit Oudenburg en Onism uit Blankenberge konden elk een award in ontvangst nemen. Maar ook chef Tim Boury heeft reden om vanavond een goeie fles open te trekken: een nieuwe score van 18,5 op 20, en daarmee de titel van derde beste restaurant van België. Ontdek de volledige rangschikking onderaan het artikel (mét zoekfunctie). 27 november 2023
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Centrale keuken stad Oostende wint ‘Waste Management Award’ van Gault&Millau De centrale keuken (dienst Catering) is in de prijzen gevallen in de rubriek ‘Waste Management’ van Gault&Millau. Via een actieplan verminderde de keuken op vier maanden tijd het organische afval met 13.250 kilo. Dit betekent een daling van maar liefst 38%. 15 september 2023
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Beugnies Les Chocolats en V-Chocolatier uit Kortrijk bekroond door Gault&Millau Twee Kortrijkse chocolatiers behoren tot de beste 128 Chocolatiers in België en Luxemburg. Beugnies Les Chocolats uit Marke en V-Chocolatier uit Kortrijk worden gelauwerd in de jaarlijkse gids ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg’ van de bekende gidsuitgever Gault&Millau. 12 september 2023
Kortrijk / Ziekenhuis Kortrijk / Ziekenhuis Patiënten zijn het eens met restaurantgids Gault&Millau over maaltijden in AZ Groeninge: “9,5 op 10” De restaurantgids Gault&Millau kende enkele weken geleden AZ Groeninge uit Kortrijk een kwaliteitslabel toe voor patiëntenmaaltijden. Geen toeval, want patiënten zijn het volmondig eens: “De maaltijden zijn hier een pak gastronomischer dan in andere ziekenhuizen.” 28 maart 2023
Meulebeke / Bedrijven Meulebeke / Bedrijven Gault&Millau weet creaties van chocolaterie Cacaoté te smaken In de nieuwste uitgave van de Gault&Millau-gids is chocolaterie Cacaoté opgenomen in de categorie ‘beste chocolatiers in België en Luxemburg’. 30 november 2022
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Koksijds restaurant Carcasse prijkt op achtste plaats in internationale ranking van beste steakrestaurants In de top 10 van de World’s 101 Best Steak Restaurants schittert het Koksijdse restaurant Carcasse op de achtste plaats tussen huizen met wereldfaam. Een verdiende pluim op de hoed van Hendrik Dierendonck en zijn jonge chef Timon Michiels. 12 april 2022
Lekker Lekker Ons proefkonijn bij Bistro O-Point in Loppem: een culinair paradijsje Een betaalbare gastronomische keuken, die vind je bij Bistro O-Point in Loppem. Chef-kok Olivier Dardenne staat er, met steun van zijn vrouw Gaëlle Schelfhout, al 13 jaar achter het fornuis en tovert er het ene na het andere topgerecht op tafel. 30 juni 2022
Houthulst / Bedrijven Houthulst / Bedrijven Vader en dochter lanceren eerste brouwsel van Terrest Brewery in Houthulst De gemeente Houthulst is een brouwerij rijker. Terrest Brewery is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen landbouwer Johan Van der Bauwhede en dochter Valerie. Na ruim een jaar sleutelen aan hun recept komen ze nu naar buiten met hun eerste brouwsel Terrest Golden Tripel, dat al in enkele restaurants en drankcentrales te verkrijgen is. 5 januari 2022
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Het heropende Table d'Amis scoort meteen in Gault|Millau-gids Een opvallende nieuwkomer dit jaar bij Gault&Millau, die maar liefst 14,5 op 20 scoort. Toegeven, helemaal nieuw is Table ‘d Amis nu ook niet, maar toch gebeurt het niet vaak dat een zaak bij de eerste notering hoe goed scoort. 17 december 2021
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist meer dan ooit culinaire hotspot van West-Vlaanderen: “Het totaalpakket maakt dit een unieke plaats” Knokke-Heist is met voorsprong de plaats waar je de beste restaurants vindt in West-Vlaanderen. Althans, als we de Gault&Millau-gids 2022 mogen geloven. Maar liefst 37 restaurants in de kustgemeente krijgen er een vermelding. Vorig jaar waren er dat nog 30. Ook toen was Knokke-Heist al koploper. Volgens sterrenchef Bart Desmidt is daar een logische verklaring voor. 13 december 2021
Update Brugge / Horeca Update Brugge / Horeca Sans Cravate in Brugge en chef Martijn Defauw vallen in de prijzen bij Gault&Millau Naar jaarlijkse gewoonte werd op maandag de negentiende editie van de Gault&Millau Gids voorgesteld, in virtuele vorm weliswaar. Maar liefst 1.375 restaurants werden dit jaar beoordeeld, waarvan 135 nieuwkomers. Twee culinaire toppers uit onze provincie vielen in de prijzen. Ontdek tevens in onze tabel met zoekfunctie waar je de 188 beste restaurants uit onze provincie kunt vinden. 13 december 2021
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Gault&Millau en Knokke-Heist presenteren wereldprimeur ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’ Met de nieuwe culinaire gids Gault&Millau ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’ scoort Knokke-Heist een absolute primeur. 1 december 2021
Knokke-Heist / Andere sporten Knokke-Heist / Andere sporten Topevenement ‘Knokke Hippique’ opent zomerseizoen op maat van inwoners van badstad Met ‘Knokke Hippique’ verwelkomt Knokke-Heist van 23 juni tot 11 juli het eerste topevenement in het post-coronatijdperk. Toerismeschepen Anthony Wittesaele is bijzonder blij, maar benadrukt dat de stad blijft inzetten op kleine events die een meerwaarde betekenen voor de bevolking: “In Knokke-Heist is geen draagvlak voor massatoerisme.” 6 juli 2022
Ieper / Horeca Ieper / Horeca Virginie Gelaude blijft bescheiden ondanks succes: “Ik voel mij nog steeds geen chef-kok” Kok Virginie Gelaude van restaurant Bacon is een babbelgat . Naar aanleiding van de heropening van het restaurant dat ze samen met haar man en ex-slager Pascal Vasseur vertelt ze honderduit over haar tijd in Afrika, de 12 op 20 in Gault&Millau, de vogelverschrikkers van haar moeder, De Menenpoort en de impact van corona. “Acht maanden sluiten, dat is echt bangelijk”, zegt de Ieperse met roots in Aarsele en Gent. 10 juni 2021
Knokke-Heist / Restaurant Knokke-Heist / Restaurant Knokke-Heist werkt samen met Gault&Millau aan een culinaire gids Knokke-Heist gaat voor zijn culinaire gids een samenwerkingsverband aan met Gault&Millau. Onder de noemer ‘Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide’ wil het gemeentebestuur de zwaar getroffen horecasector een duwtje in de rug geven. 1 december 2021
Ieper / Samenleving Ieper / Samenleving Wie wil de 500 wielermagazines van René? René Grimmonprez (86) uit Ieper is op zoek naar een overnemer voor zijn verzameling wielermagazines. Hij heeft er zo’n 500 in zijn bezit. “Mijn zonen zijn immers niet geïnteresseerd.” 18 februari 2021
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Het verhaal achter de eerste Michelinster van Boo Raan: “Niet slecht voor een meisje uit de jungle, hé?” Dokkoon Kapueak (38) en haar zakenpartner Patrick De Langhe (55) leefden de voorbije week op een roze wolk. Hun restaurant Boo Raan werd maandag de eerste Thai van het land met een Michelinster. “Niet slecht toch voor een meisje uit de jungle, dat leren koken heeft van haar oma”, knipoogt Patrick. 13 januari 2021