https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Topevenement ‘Knokke Hippique’ opent zomerseizoen op maat van inwoners van badstad

Voor topsport op vier benen moet je straks weer bij Knokke Hippique zijn. Maar digitaal en op afstand, wegens de coronamaatregelen. (foto DM)
Voor topsport op vier benen moet je straks weer bij Knokke Hippique zijn. Maar digitaal en op afstand, wegens de coronamaatregelen. (foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Met ‘Knokke Hippique’ verwelkomt Knokke-Heist van 23 juni tot 11 juli het eerste topevenement in het post-coronatijdperk. Toerismeschepen Anthony Wittesaele is bijzonder blij, maar benadrukt dat de stad blijft inzetten op kleine events die een meerwaarde betekenen voor de bevolking: “In Knokke-Heist is geen draagvlak voor massatoerisme.”

“Dat we dit kunnen realiseren, danken we aan de onvoorwaardelijke steun en het organisatietalent van Stephan Conter en zijn Stephex Events, en heel wat privépartners die in deze moeilijke tijden hun nek hebben uitgestoken”, juicht de schepen. “Want het is allesbehalve evident, zo’n grote internationale paardenwedstrijd op wereldniveau organiseren in het post-coronatijdperk. Ik ben zelfs verbaasd dat dit lukt. We hadden de hoop om vòòr september een topevenement te brengen al opgegeven.”

“Heel wat ruiters en paarden nemen na Knokke Hippique deel aan de Olympische Spelen. Maar Knokke Hippique is niet alleen van sportief groot belang. Onze hotelcapaciteit is de volgende weken zo goed als helemaal volzet door ruiters en hun entourage. De wedstrijden worden uitgezonden op Eurosport. Omdat er geen publiek op de site mag, pakt Stephex Events uit met twee grote schermen in het centrum van Knokke-Heist, op plaatsen waar veel volk passeert. Onder andere op de hoek van de Lippens- en Dumortierlaan.”

Zomer van kleine events

“Zelf sta ik versteld wat er dankzij de vaccins allemaal mogelijk is. Toch blijven we voorzichtig”, geeft de schepen aan. “We weten niet of ons straks hetzelfde lot beschoren is als in Engeland, waar ze nu weer in de miserie zitten. Vandaar dat we het in Knokke-Heist bij een zomer met kleinschalige evenementen houden, zoals Sculpture Link, Art Tour, Art Weekend, Ysaye Knokke, World Press Photo, Wildlife Photographer, Jong talent op de Wandelaar, de Padel World Tour, Cartoonfestival, Knokke Art Fair, de shoppingweek…”

Culinaire primeur

“Met Gault&Millau tekenen we straks voor een primeur”, geeft de schepen voorts mee. “Op 21 juli brengt de gastronomiegids een ‘Regional Guide Knokke-Heist’ uit. De gids leidt de gebruiker langs alle goeie zaken van het leven voor alles wat met eten te maken heeft. Men gaat op zoek naar de beste bakker, de beste beenhouwer, de beste traiteur, de beste bruine kroeg… Het wordt een gratis gids voor inwoners en tweedeverblijvers. De gids is een idee van het team van Toerisme, en het schepencollege is daar volledig achter gaan staan. Waarvoor mijn dank, want het is een allesbehalve goedkoop verhaal, maar wel een relance die kan tellen.”

“Als schepen van Toerisme treed ik de erfenis van burgemeester Lippens bij: Knokke-Heist heeft geen massa-evenementen nodig, maar organisaties die een meerwaarde betekenen, met het grootste respect voor onze inwoners, waarbij we binnen een kwalitatief decor kleine en veilige events organiseren die geen overlast bezorgen.”

“In Knokke-Heist is geen draagvlak voor massatoerisme. Voor festivals die misschien goedbedoeld starten maar gekaapt worden door mensen van het binnenland van wie je achteraf alleen afval vindt. Voor lawaaierige fuiven die het leven van de inwoner of tweedeverblijver onaangenaam maken. Cijfers tonen aan dat onze economie niet van aantallen leeft, maar van kwaliteit. Cijfers bewijzen dat, als er veel volk in Knokke-Heist is, de spending met rasse schreden achteruitgaat.”

“Dat is ook de reden waarom de Knokke Grand Prix is veranderd. Tijdens de GT Tour op zondag werd de stad overspoeld door een massa bezoekers, waardoor de trouwe klant niet meer kon winkelen. De Knokke Grand Prix heeft dit perfect opgelost door voor spreiding te kiezen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten