Het heropende Table d’Amis scoort meteen in Gault|Millau-gids

Phebe Somers

Een opvallende nieuwkomer dit jaar bij Gault&Millau, die maar liefst 14,5 op 20 scoort. Toegeven, helemaal nieuw is Table ‘d Amis nu ook niet, maar toch gebeurt het niet vaak dat een zaak bij de eerste notering hoe goed scoort.

Chef Matthieu Beudaert sloot in 2018 zijn sterrenzaak Table d’Amis om enkele andere concepten uit te proberen, toen behaalde hij al vijf jaar lang een score van 17 op 20 in de Gault&Millaut-gids. Het gemis werd echter blijkbaar toch te groot, want in 2021 gingen de deuren van zijn vernieuwde Table ‘d Amis in Kortrijk terug open. Daarmee kwam hij de culinaire gids weer binnen met een mooie 14,5 op 20. Een meer dan verdienstelijke score voor een nieuwkomer, toch stelt Matthieu zich vragen bij de quotering. “Op basis van de uitleg gok ik dat ze ergens in de eerste twee weken na de heropening zijn langs geweest. Pas op, we zijn tevreden met zo’n punten, maar één bezoekje is niet echt representatief hé”, lacht hij.

De huidige zaak is geen exacte kopie van de vorige, waardoor een hoge score geen prioriteit meer is. “Ik wil iets anders brengen. Meer vrijheid voor de klanten, een lossere sfeer, maar toch hoge kwaliteit. De klassieke topgastronomie met drie sterren zal altijd blijven bestaan, maar het is dat segment eronder dat mij nu meer aanspreekt.” (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier