Knokke-Heist werkt samen met Gault&Millau aan een culinaire gids

© gf
© gf
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Knokke-Heist gaat voor zijn culinaire gids een samenwerkingsverband aan met Gault&Millau. Onder de noemer ‘Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide’ wil het gemeentebestuur de zwaar getroffen horecasector een duwtje in de rug geven.

“Na een verplichte sluiting van de horeca die meer dan 7 maanden duurde, wil het gemeentebestuur van Knokke-Heist deze sector graag een duwtje in de rug geven”, klinkt het bij de dienst toerisme. Daarom wordt scheep gegaan met Gault&Millau, de specialist in deze smakelijke materie. Het resultaat is een nieuwe gids: Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide. De gids wordt na publicatie gratis bezorgd aan alle inwoners, tweedeverblijvers en seizoenshuurders van Knokke-Heist. De gids wordt ook verkocht via Toerisme Knokke-Heist en de lokale boekhandels voor 14,95 euro.

Gastropool

“Genieten, op welk gebied dan ook, daar draait het om in Knokke-Heist. Onze gemeente is een echte ‘gastropool’. Hier wachten maar liefst 200 restaurants of 20.000 zitplaatsen om culinaire wensen in te willigen. Zowel voor de fijnproever, als voor de levensgenieter, heeft de gemeente alles in huis. Het aanbod is niet alleen heel uitgebreid maar ook heel verscheiden”, aldus de dienst toerisme. “Men stoot op leuke, trendy plekjes voor een fijne lunch of een snelle snack. Van eenvoudige eettentjes, gezellige bistro’s, ijssalons, theehuizen tot exotische restaurants, leuke cafés, beste bakkers, slagers of traiteurs, het maakt niet uit. Aan elke smaak wordt beantwoord. En dat is de mensen van Gault&Millau niet ontgaan.”

Gault&Millau bundelt, volledig onafhankelijk, een selectie van de betere adressen in een nieuwe gids met informatieve teksten. Zo komen onder meer ambachtelijke bakkerijen naast topslagers, biercafés, wijnwinkels, chocolatiers, koffiebars, tearooms, ijssalons, patissiers, traiteurs, delicatessenzaken, viswinkels en gastronomische & thema restaurants aan bod.

In de loop van de zomer wordt de gids verspreid. Kan je niet wachten en ben je benieuwd naar al de culinaire toppers? Surf dan naar myknokke-heist.be/gastronomie . Alle referenties uit de gids worden ook verzameld op een nieuwe website van Gault&Millau met een handige zoekfunctie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.