Gault&Millau en Knokke-Heist presenteren wereldprimeur ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Met de nieuwe culinaire gids Gault&Millau ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’ scoort Knokke-Heist een absolute primeur.

Geen enkele andere gemeente over de hele wereld heeft een eigen culinaire Gault&Millau-gids met een selectie van de betere adressen uit de regio, van toprestaurants tot lekkere speciaalzaken. De gids wordt gedrukt op maar liefst 49.000 exemplaren en telt 140 pagina’s. Alle geselecteerde adressen ontvangen een sticker als (h)erkenningsteken zodat de consument gemakkelijk kan zien welke zaken geselecteerd werden voor deze gids.

“De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio”, vertelt schepen van toerisme Anthony Wittesaele. “Volledig onafhankelijk selecteerden ze 148 referenties verdeeld over 4 verschillende categorieën: een gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen.

Een Knokke-Heist ‘Special Selection’ met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken. Een selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels. En een selectie beachbars. Het eindresultaat is: A taste of Knokke-Heist

Er komen in de gids ook extra thema’s aan bod zoals lokale streekproducten, de markten, de aanpalende Zwinregio, een terugblik op Knokke-Heistse Gault&Millau award winnaars van de jongste jaren, interviews met bekende foodies, de keuken van AZ Zeno en de ART Tour Knokke-Heist.

In de eerste plaats is ‘A taste of Knokke-Heist’ een culinaire gids. We zetten de topscores binnen de nieuwe culinaire gids even op een rijtje. De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20), Cuines33 (17/20), Sel Gris (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20). Een aantal restaurants werden door de recensenten beloond met een hogere score: Caillou (15/20), Bistro JETT (14,5/20) en Boo Raan (14/20). De inspecteurs ontdekten nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist: Dah Makan (14/20), Restaurant Alexandra (13/20), Blanco (13/20), Le Chardonnay (13/20), LeBeau19 (12/20), Luxo (12/20) en Tomatous (12/20). In totaal omvat deze gastronomische selectie uit Knokke-Heist nu maar liefst 37 restaurants.

Knokke-Heist ‘Special Selection’

In het hoofdstuk Knokke-Heist ‘Special Selection’ ontdek je 50 bijkomende leuke adressen om lekker te eten en drinken. Van ontbijtzaken, lunchadressen, themarestaurants, populaire hotspots by Gault&Millau, bistro’s, brasseries en koffiebars tot cocktailbars en cafés.

Gault&Millau selecteerde voor onze nieuwe gids maar liefst 61 ‘artisans’ en heerlijke winkels die vol passie voor hun product streven naar de allerbeste kwaliteit. Deze selectie bevat 10 bakkers en patissiers, 3 chocolatiers, 12 traiteurzaken, 4 groenten- en fruitwinkels, 6 ijssalons, 9 beenhouwerijen, 4 vishandelaren en 6 wijnwinkels.

Alle referenties uit de Knokke-Heist gids worden verzameld op de nieuwe website www.atasteofknokkeheist.be. Dankzij de handige zoekfunctie, foto’s, kaarten, de link met het Resengo boekingssysteem en de duidelijke routebegeleiding vind je onmiddellijk wat je zoekt. De site is volledig gratis te raadplegen en is voor iedereen toegankelijk.

Gratis in de bus!

Elke inwoner, tweedeverblijver en seizoenshuurder van Knokke-Heist ontvangt de gids gratis in de bus. De gids zal ook verkrijgbaar zijn bij Toerisme Knokke-Heist en in de lokale boekhandels voor 19,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier