Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Chef Timon Michiels blijft maar scoren: “Een Carcasse in New York. Why not?” Een Michelinster, een Gault&Millau-score van 14,5 en in de top vijf van beste steakrestaurants ter wereld. Carcasse-chef Timon Michiels rijft de ene prijs na de andere binnen, en dat terwijl hij op zijn 26ste nog maar aan het begin van zijn carrière staat. “Natuurlijk kunnen we nog beter!” 15 november 2024
Koksijde / Bedrijven Koksijde / Bedrijven “We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent eerste winkel in Wallonië Nadat slager Hendrik Dierendonck de familiezaak in 2006 overnam van zijn ouders, breidden ze de voorbije jaren alsmaar verder uit. Dat resulteert nu in een zesde winkel, de eerste in Wallonië. Vanaf 15 september kan je de producten van Dierendonck ook in Waterloo terugvinden. 12 september 2024
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter wereld: “Unieke insteek van onze zaak zorgt voor inspiratie” Een grote eer voor restaurant Carcasse in Koksijde: het staat op de vijfde plek in de lijst van ‘World's 101 Best Steak Restaurants’. Zo wint de zaak, met sterrenchef Timon Michiels, de felbegeerde titel in de categorie 'Continental Europe'. Vanaf 27 juni kan je Carcasse ook vinden in Knokke. 22 mei 2024
Alveringem / Horeca Alveringem / Horeca Restaurant Boîte in Sint-Idesbald is een van de nieuwkomers in Gault&Millau: “We zorgen voor een culinaire wereldreis op je bord” Boîte is een van de nieuwkomers in de nieuwe Gault&Millau met 12 op 20. Chef Hilde Stekelorum en gastheer Bernard Vandeputte baten sinds juni 2017 Boîte uit in de Oostendelaan in Sint-Idesbald. 29 november 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Sterrenzaak Carcasse opent in 2024 nieuwe vestiging in Knokke-Heist Goed nieuws voor vleesliefhebbers: Carcasse, de sterrenzaak van slager Hendrik Dierendonck (48) en chef Timon Michiels (25) in Sint-Idesbald, zal begin 2024 ook in Knokke-Heist te vinden zijn. De locatie is alvast geen toeval, want Dierendonck dacht al langer na over een zaak in de kustgemeente. Eerder dit jaar kreeg Carcasse nog de titel ‘beste steakrestaurant van Europa’. Streven ze in Knokke-Heist opnieuw naar een Michelinster? 7 juli 2023
Koksijde / Restaurant Koksijde / Restaurant Carcasse in Sint-Idesbald behoort tot de vier beste steakrestaurants ter wereld: “Krokant gebakken en rosé vanbinnen” Timon Michiels (25) van het sterrenrestaurant Carcasse bij slagerij Dierendonck in Sint-Idesbald heeft de vierde plek beet in de ranglijst van ’s wereld beste steakrestaurants. In Europa behoort de zaak tot de absolute top met een eerste plaats. 29 maart 2023
Lifestyle Lifestyle Hendrik Dierendonck: “Tijdens eindejaar wil ik mijn vrienden en familie om me heen” Hendrik Dierendonck, Vlaanderens bekendste slager, ontkent niet dat hij graag eens het feestvarken uithangt. Maar een knus samenzijn met zijn geliefden, aan een met zorg aangeklede en gevulde feesttafel, bevalt hem minstens evengoed. “Ik merk bij mezelf en veel anderen dat de gebeurtenissen van de voorbije jaren toch een grote impact hebben gehad op hoe we vandaag in het leven staan. Het zijn verontrustende tijden, waarin ik toch ook de aandacht voor ethiek en voor elkaar zie groeien.” 2 december 2022
Koksijde / Restaurant Koksijde / Restaurant Restaurant Carcasse Sint-Idesbald stijgt naar 14/20 in Gault & Millau Begin deze zomer zette een brand in de keuken van sterrenrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald een domper op dit topjaar voor slager Hendrik Dierendonck en zijn team. Voor de ambitieuze chef Timon Michiels (25) en zijn jonge team is het een deugddoende opsteker dat restaurantgids Gault & Millau het restaurant nog een half punt meer toekent dan vorig jaar. Een score van 14/20 is voor het hele team een stimulans om de lat nog hoger te leggen, om nog beter te presteren. Na meer dan zes weken opent Carcasse op 17 november opnieuw de deuren. 8 november 2022
Koksijde / Samenleving Koksijde / Samenleving Hendrik Dierendonck uit Koksijde wint goud en zilver op de World Steak Challenge met Oedslach-vlees Voor topslager Hendrik Dierendonck (48) startte het jaar 2022 onder een goed gesternte, met een plaats in de top 10 van de World’s 101 Best Steak Restaurants voor zijn Koksijdse sterrenrestaurant Carcasse. De jonge en ambitieuze chef Timon Michiels slaagde erin om in 2017 de eerste Michelinster te behalen én te behouden. Als kers op de taart voor dit succesjaar won Hendrik zopas een gouden en zilveren medaille op de World Steak Challenge in het Ierse Dublin met zijn unieke Oedslach-vlees. 24 oktober 2022
Koksijde / Brand Koksijde / Brand Vleesrestaurant Carcasse in Koksijde blijft nog week langer dicht na keukenbrand: "Zondag wel barbecue aan watersportclub" Opnieuw pech voor het bekende vleesrestaurant Carcasse uit Sint-Idesbald bij Koksijde. Na de fikse keukenbrand afgelopen zondagavond zal het restaurant nog een week extra dicht blijven. “De herstelwerken duren langer dan gedacht, ondanks de vele hulp”, zegt chef Timon Michiels. Zondag gaat Carcasse wel op locatie en verzorgt een barbecue bij watersportclub KYC. 7 juli 2022
Koksijde / Brand Koksijde / Brand Bekend sterrenrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald sluit een week de deuren na keukenbrand: “Zware domper, maar het kon veel erger geweest zijn” Het bekende restaurant Carcasse van slager Hendrik Dierendonck in Koksijde, al vijf jaar lang bekroond met een Michelinster, moet een week de deuren sluiten na een kleine brand in de keuken zondagavond. Hendrik vernam het nieuws net nu hij op vakantie is in het buitenland. “Het is een zware domper, maar het kon veel erger geweest zijn”, zegt hij. Vijfhonderd eters moeten deze week afgezegd worden. 4 juli 2022
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Koksijde is vijf culinaire ambassadeurs rijker Belinda MacDonald, Iain Wittewrongel, Vontje Bedert, Denise Pylyser en Hendrik Dierendonck kregen van de gemeente Koksijde de titel ‘Culinair ambassadeur’. Samen met Raf Sonneville en George Vanhoutte die in 2006 en 2007 werden aangesteld, telt de gemeente nu zeven culinaire topambassadeurs. 2 juli 2022
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Koksijds restaurant Carcasse prijkt op achtste plaats in internationale ranking van beste steakrestaurants In de top 10 van de World’s 101 Best Steak Restaurants schittert het Koksijdse restaurant Carcasse op de achtste plaats tussen huizen met wereldfaam. Een verdiende pluim op de hoed van Hendrik Dierendonck en zijn jonge chef Timon Michiels. 12 april 2022
Kortrijk / Bedrijven Kortrijk / Bedrijven Mestdagh Artisan en Dierendonck winnen Gouden Tavola-award met ‘Croquette Carcasse’ Op de beurs Kortrijk Xpo konden Mestdagh Artisan uit Veurne en topslager Hendrik Dierendonck (die meerdere ateliers heeft) pronken met hun Gouden Tavola-award die hen werd toegekend in de categorie Delicatessen voor hun ‘Croquette Carcasse’. Tavola is de vakbeurs bij uitstek voor fijne en verse voeding die om de twee jaar wordt georganiseerd sinds 1982. 21 maart 2022
Loppem / Cultuur Loppem / Cultuur Sabine genomineerd voor Belgian Podcast Awards Sabine Goethals is genomineerd in de categorie Best Female Host of the Year van de Belgian Podcast Awards. Haar culinaire podcast Satellite Gourmet zag het levenslicht nochtans pas in april van dit jaar. In haar studio praat Sabine met gastronomen over hun passie in de breedste zin van het woord. 20 november 2021
Brugge / Boeken Brugge / Boeken Tim Bisschop: de man die met tientallen bestsellers op Boektopia en LEES! ligt, maar zelf geen letter schreef Zijn werk ligt in zowat elke boekhandel of in vele boekenkasten in Vlaanderen, maar toch is de kans groot dat zijn naam u niets zegt. Tim Bisschop doet vandaag de grafische vormgeving voor toppers als Stephan Vanfleteren, Anton Corbijn of Erwin Olaf, net als voor musea in binnen- en buitenland. “Ik wil boeken visueel naar een hoger niveau tillen.” 25 oktober 2022
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Topslager Hendrik Dierendonck zit twintig jaar in het vak: “Mijn familienaam is een merk geworden. Daar sta ik soms ook zelf nog van te kijken” Twintig jaar. Zolang staat Hendrik Dierendonck (46) ondertussen op de eigen slagersbenen. In die twee decennia groeide de trotse Sint-Idesbaldenaar uit tot een van de bekendste beenhouwers van ons land en staat hij synoniem met topkwaliteit. Vijf ateliers en één sterrenrestaurant later durft de man al eens met voldoening achterom kijken. “Maar het werk is nog niet af. Verre van, zelfs.” 24 juni 2021
Lifestyle Lifestyle Plukvers gekruid Zeemelde, radijsbloem, pimpernel, huacatay... De buitengewone wereld van het wildplukken levert authentieke smaakmakers op. Ontdek met Herbas. Kruiden, recht uit de natuur op je bord hoe verrassend eten uit het wild kan zijn. 15 april 2021
Ardooie / Economie Ardooie / Economie Ex-ceo van Ardo Jan Haspeslagh stapt mee in het veggieverhaal van Greenway Greenway, Belgisch pionier in plantaardige voeding met al meer dan 20 jaar ervaring, heeft ambitieuze groeiplannen en krijgt daarbij steun van Jan Haspesalgh, ex-CEO van Ardo, die via een minderheidsdsparticipatie. Greenway wil dé nationale speler zijn binnen de sector van de plantaardige vleesvervangers. “Onze producten liggen al jaren in de rekken van Delhaize en zullen nu ook in de Corluyt en de Carrefour te koop zijn”, zegt Paul Florizoone van Greenway. 20 maart 2021