Sabine genomineerd voor Belgian Podcast Awards

(foto Mich2021)

Sabine Goethals is genomineerd in de categorie Best Female Host of the Year van de Belgian Podcast Awards. Haar culinaire podcast Satellite Gourmet zag het levenslicht nochtans pas in april van dit jaar. In haar studio praat Sabine met gastronomen over hun passie in de breedste zin van het woord.

Op donderdag 25 november worden de eerste Belgian Podcast Awards uitgereikt. Sabine Goethals is met haar culinaire podcast genomineerd in de categorie Best Female Host of the Year. Haar podcast Satellite Gourmet zag het levenslicht na de tweede lockdown en is enigszins uniek in het wereldje van Belgische podcasts, want Sabine nodigt gasten uit om te spreken over gastronomie en horeca. Peter Goossens, Piet Huysentruyt, Viki Geunes, Michaël Vrijmoed, Hendrik Dierendonck… en nog heel wat andere grote namen in hun vakgebied kreeg ze te gast in haar studio. “Ik praat met hen over hun passie voor gastronomie in de breedste zin van het woord: hun carrière, het ondernemerschap, de kunst van het koken, de ambities en dromen die ze koesteren, de cultuur van voedsel en dranken en het belang van gastvrijheid.”

Sabine, actrice en presentatrice, startte pas enkele maanden geleden met haar podcast. Dat ze na zo’n korte tijd al genomineerd zou worden voor een award, stemt haar uiteraard heel tevreden. “Het is fijn dat de jury vindt dat ik goed bezig ben. Ik heb mezelf ook moeten heruitvinden door de coronacrisis en zo is het idee op mijn pad gekomen om een podcast te starten. Vorig jaar in oktober ben ik me beginnen verdiepen in de wereld van de podcasts. Tot in april van dit jaar heb ik me grondig voorbereid, want ik wou er absoluut helemaal klaar voor zijn. Het moest goed zijn en professioneel af zijn.”

In het wereldje

Het thema, daar was Sabine al snel zeker van. “Gastronomie en horeca zijn helemaal mijn ding. Daar ligt mijn passie, maar ook mijn kennis door mijn jarenlange ervaring als presentatrice van kookprogramma’s. Ik ken het wereldje dus goed. Waarmee ik niet bedoel dat ik het vanzelfsprekend vind dat ik al die boeiende, gepassioneerde gasten rond mijn tafel krijg. Mijn podcast is gemaakt voor elke luisteraar, maar het is ook mijn missie om jonge culinaire talenten en startende horecaondernemers ermee te informeren en te inspireren. Ten slotte hoop ik dat hotelscholen Satellite Gourmet oppikken. De gasten met wie ik al mocht praten in mijn studio, zijn echt boeiend lesmateriaal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier