Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Gistel

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Door een diepe open wonde, die dreigde te infecteren, moest de dierenarts een stukje staart van Pepper amputeren. De poes herstelt in de mate van het mogelijke redelijk goed en mocht het voorbije weekend eventjes naar huis.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Met spijt in het hart zag Francy Rys (67), voorzitter van de Koninklijke Automobielclub Leopard, de tweede oldtimerbeurs waarmee de club de lente wilde inzetten, door de coronacrisis in het water vallen. Toch vond hij een aantal clubleden bereid om even af te zakken naar de Veurnse markt met hun favoriete oldtimers.

Een 45-jarige Gistelnaar is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor ernstige opzettelijke slagen en verwondingen. Zijn 61-jarige kompaan uit Oostende kreeg 37 maanden effectieve celstraf. Het slachtoffer liep meerdere breuken op en verloor zelfs zijn galblaas.

De steden Gistel en Oudenburg starten met de inrichting van een zogenaamd triagepunt in het vrijetijdscentrum Zomerloos in de Sportstraat. Dit initiatief komt voort uit een samenwerking tussen de stadsbesturen en de huisartsen van Gistel en Oudenburg, die ook gebruik zullen maken van het triagepunt. Beide buursteden zijn samen goed voor ongeveer 22.000 inwoners.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.