Stadsbestuur Gistel wil dialoog tussen inwoners bevorderen

Het evenement ‘Gistel komt naar je toe’ werd woensdag voorgesteld. © PM
Redactie KW

Met ‘Gistel komt naar je toe’ wil het stadsbestuur zowel de eigen diensten van het Sociaal Huis beter bekend maken als de onderlinge dialoog bij burgers stimuleren. Het project werd in Snaaskerke op gang getrapt.

Concreet gaat het om ontmoetingsmomenten in de buurt zodat wijkbewoners elkaar beter leren kennen, ontmoeting te vergemakkelijken en eenzaamheid tegen te gaan. “Uit een buurtanalyse en bevraging blijkt verder ook dat de diensten van het Sociaal Huis niet bij iedereen bekend zijn”, zegt Isabelle Demyttenaere, diensthoofd Ouderenbeleid en Zorg.

Daarom trekt de stadsdienst de boer op met een tuktuk, tafels, stoelen, koffie en taart. “Op verschillende woensdagen tekenen we op andere locaties present. Waarom op woensdag? Zo slaan we meer een brug tussen jong en oud”, weet schepen Michel Vincke (Vooruit).

30 gasten

Isabelle Demyttenaere beaamt: “In Snaaskerke kwam bijvoorbeeld een al ouder mevrouwtje aanschuiven aan tafel terwijl haar man ging kaarten. Ze kan niet meer fietsen of autorijden, maar kon perfect te voet naar ons initiatief komen om met haar vriendinnen bij te praten én onze diensten te leren kennen.”

Op de eerste dag werden ondanks het slechte weer toch dertig gasten ontvangen. “Het initiatief kadert in ons beleidsplan om werk te maken van zorgzame buurten en mensen meer naar buiten te krijgen”, geeft schepen Vincke nog mee.

Er zijn sessies gepland op het Marktplein van Gistel (3 en 31 mei, 28 juni, 26 juli en 20 september, telkens van 10 tot 12 uur), het Kerkplein van Moere (24 april, 22 mei, 19 juni, 17 juli en 11 september, telkens van 14 tot 16 uur), het Stationsplein van Snaaskerke (15 mei, 12 juni, 10 juli, 4 september, telkens van 14 tot 16 uur) en de Zevekotestraat in Zevekote (8 mei, 5 juni, 3 en 31 juli, 25 september, telkens van 14 tot 16 uur).

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier