Verschillende steden en gemeenten werken met UiTPAS Middenkust samen aan spaar- en voordelenkaart voor activiteiten

Op de foto zien we de betrokken partijen van de verschillende gemeenten en steden. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostende, Bredene, Middelkerke, Oudenburg, Gistel en Ichtegem gaan samenwerken door middel van de lancering van UiTPAS Middenkust. De UiTPAS bestaat in Oostende al sinds 2015 en groeide uit tot een succesvolle spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. Meer dan 26.000 mensen kochten de voorbije jaren een UiTPAS in Oostende.

Met de UiTPAS verzamelen pashouders punten door deel te nemen aan cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten. Vervolgens kunnen ze die omruilen voor mooie voordelen zoals gratis tickets, kortingen of gadgets. Voor personen die het financieel moeilijk hebben, bestaat de UiTPAS met kansentarief die tachtig procent korting biedt op vrijetijdsactiviteiten.

Regiovorming

Nu wordt die dus ook in vijf andere omliggende steden en gemeenten gelanceerd. “UiTPAS Middenkust is een eerste concrete realisatie voor de regio, voor vrije tijd”, zegt Oostends schepen Bart Plasschaert (CD&V). “Oostende is gestart met UiTPAS in 2015, ondertussen negen jaar dus, en telt ondertussen 26.000 pashouders. Het grote voordeel van de regiovorming is dat de 8.100 Oostendse leden die het kansentarief genieten, nu in alle deelnemende gemeentes van de regio terechtkunnen voor tickets en lidmaatschap voor het aangepaste tarief, en vice versa.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier