Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Zonnebeke

De gronden en de gebouwen van de vroegere Rijkswachtkazerne in de Roeselarestraat in het centrum van Zonnebeke werden eind 2014 door het OCMW aangekocht. Intussen werden de gebouwen afgebroken en werden de noodzakelijke werken uitgevoerd om tot verdere verkaveling over te gaan. Die werken zijn nu klaar.

Twee zondagen op rij vond de kerkdienst van de Protestantse Kerk van Ieper plaats in Zonneland, de open tuin van Nele Lemaire (49) en Jimmy Remmery (51) uit de Langemarkstraat in Zonnebeke. De twee steken nog boordevol plannen voor hun tuin.

Vijf Bulgaren riskeren voor de Kortrijkse strafrechter celstraffen van twaalf maanden tot drie jaar voor een reeks inbraken in bestelwagens in Zuid-West-Vlaanderen. Ze opereerden vanuit Noord-Franse zigeunerkampen. In de nacht van 15 op 16 december 2019 konden vier van hen op heterdaad betrapt worden in Moorslede. Sindsdien verblijven ze in de cel.

Bellewaerde ontvangt opnieuw bezoekers in zowel het pretpark als het indoor waterpark vanaf woernsdag 1 juli. In Bellewaerde kunnen bezoekers de nieuwe family coaster Wakala ontdekken, alsook de vier Amoertijgers. Bezoekers moeten zich wel aan extra maatregelen houden.

"De laatste maanden werden bossen en natuurgebieden vaker bezocht. Niet verwonderlijk want we zaten met zijn allen voor lange tijd binnen en het goede weer nodigde uit om de buitenlucht op te zoeken. De vraag naar recreatiemogelijkheden zit dan ook in een stijgende lijn", stelt Evy Dewulf van Natuur en Bos.

Elk jaar kijken heel wat kinderen uit naar het regionaal boekenfeest op het einde van het Kinder- en Jeugdjury leesjaar dat zo'n beetje samenvalt met het einde van het schooljaar. Het feest is steevast een hoogtepunt voor kinderen die houden van lezen in het algemeen en voor leden van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) in het bijzonder. Normaal verwelkomt de organiserende bib dan zo'n 150 kinderen. Dit jaar zou het feest voor het eerst in en rond bibliotheek De Letterschuur doorgaan.

In het kader van de actie 'Ik Zomer West-Vlaams' kreeg de gemeente 12.503 euro aan subsidies van de provincie.

Na enkele jaren stilte zette de gemeente de actie 'Eén kip voor één euro' weer op poten.