Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Zonnebeke

De Zonnebeekse Kasteelcross had dit jaar met toppers als Mathieu Van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt een echte topaffiche. Een massa volk zakte dan ook af naar het kasteeldomein.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zaterdag de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke gewonnen. De 25-jarige Nederlander haalde het na een solo die hij halverwege opzette. Wout van Aert werd tweede, zijn eerste podiumplaats dit veldritseizoen. Jens Adams pakte de laatste podiumplaats, voor Wietse Bosmans en Eli Iserbyt.

Christine Majerus (Boels-Dolmans) heeft zaterdag de Kasteelcross in Zonnebeke gewonnen. De 32-jarige Luxemburgse kampioene haalde het na een sprint met twee van de Nederlandse Denise Betsema die haar rentree maakte na een schorsing. Ellen Van Loy vervolledigde het podium. Loes Sels finishte als vierde voor Karen Verhestraeten.

Marc (62) en Christophe Vandevivere (37) zijn als bestuursleden van veloclub Eendracht maakt Macht verantwoordelijk voor het parcours van de Kasteelcross die op 25 januari in Zonnebeke wordt verreden. Jaren terug schreven beiden de cross als renner op hun naam.