Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Zonnebeke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Sinds vorige week herstelt Mariëlle Renders uit Geluveld thuis van haar coronabesmetting. Haar verblijf in het ziekenhuis zijn de meest helse dagen uit haar leven geweest. "Ik wist totaal niet wat er mij te wachten stond, en vooral, of ik het ziekenhuis levend zou verlaten."

Het zijn moeilijke tijden, zowel voor rusthuisbewoners als voor hun familieleden. Gelukkig mag je in deze moeilijke periode nog alleen of met iemand van het gezin wandelen of fietsen.

Omwille van de coronacrisis besliste de Gemeente Zonnebeke, in onderling overleg met de Nieuw-Zeelandse en Australische ambassade in België, om het traditionele herdenkingsprogramma voor ANZAC Day te annuleren. Dat zou normaliter op 25 april plaatsvinden.

"De coronacrisis roept heel wat vragen op en zorgt voor veel ongerustheid", aldus schepen Ingrid Vandepitte (#Team8980). "We hebben dan ook onmiddellijk onze verantwoordelijkheid opgenomen en de situatie zeer ernstig ingeschat en samen met het gemeentepersoneel werden proactief de nodige maatregelen genomen om de coronacrisis het hoofd te bieden."

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.