Prime Productions organiseert elfde auto-wandelzoektocht: “Er kruipt heel wat werk in”

Filip Landuyt heeft er heel wat uren en dagen voor over gehad om deze nieuwe zoekocht samen te stellen. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Van 13 april tot en met 25 augustus loopt de elfde editie van de auto-wandelzoektocht, georganiseerd door Prime Productions in samenwerking met de dienst toerisme. “De tocht is 15 kilometer lang, met een dertigtal vragen en opdrachten”, zegt Filip Landuyt.

Prime Productions vzw is een private vereniging bestaande uit een groep enthousiaste vrijwilligers die ervan houdt om activiteiten te bedenken en te organiseren voor iedere doelgroep binnen Groot-Zonnebeke. “Aan de zoektochten werken we al jaren mee. In het verleden ging de tocht meestal over grondgebied Groot-Zonnebeke, maar dit jaar gaat het specifiek over Zonnebeke zelf”, vertelt voorzitter en samensteller Filip Landuyt. “Mijn ouders deden al jaren zoektochten, zo kreeg ik de microbe ook te pakken en sloot ik me aan bij een zoektochtclub.”

Promotie

“Op een dag deed ik het voorstel om samen met mijn stiefvader Michel Markey een zoektocht te organiseren in Zonnebeke. Dat bracht de bal aan het rollen. Nu zijn we aan onze elfde grote zoektocht toe. De tocht is 15 kilometer lang, met een dertigtal vragen en opdrachten. Deelname kost 11 euro. Iedereen krijgt een prijs ter waarde van 10 euro en kan gratis deelnemen aan de tombola bij de prijsuitreiking met waardevolle prijzen. Het is voor ons een prettig gevoel dat er elk jaar veel deelnemers zijn, met zelfs deelnemers uit Oost-Vlaanderen en Luxemburg en natuurlijk ook uit de regio zelf. Onze zoektocht is hiermee een mooie promotie voor het toerisme in Zonnebeke.”

“Je moet de juiste vraag stellen, zodat er zo weinig mogelijk discussie is”

“Natuurlijk komt er bij de organisatie van zo’n zoektocht veel kijken”, gaat Filip verder. “Eerst en vooral zijn er de vragen en de opdrachten. Je moet voortdurend alert zijn, voor als de situatie ter plaatse zou veranderen en er aanpassingen moeten gebeuren. De plaats waar je de vragen stelt, is al belangrijk. Je probeert hiermee zo weinig mogelijk de omwonenden te storen, maar je moet ook de juiste vraag stellen om zo weinig mogelijk discussie te hebben. Je kunt voor veel verrassingen komen te staan, niet alleen bij de voorbereiding maar ook tijdens de zoektochtperiode. Wij als samenstellers zijn immers niet onfeilbaar. Naast de zoektocht is er nog het werk dat kruipt in het samenstellen van het boekje, de samenwerking met de gemeente, de sponsoring, de prijzentafel, de organisatie van de prijsuitreiking, de toeristische info, het nemen van de foto’s, … Kortom, het is niet te onderschatten.”

De volgende activiteit van Prime Productions is Tournée Musicale op 26 juli, waarbij met drie treintjes de cafés van Beselare, Zonnebeke en Passendale worden bezocht, met telkens een optreden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier