Ondanks het mindere weer toch ruim 3.000 deelnemers voor Vlaanderen Wandelt in Zonnebeke

Veel volk dat de vragen bij aankomst moest beantwoorden van de ruimtevaarders ‘We Re Called’ en veel genoegen had in hun eigen rare antwoord. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Zonnebeke was zondag het epicentrum van de wandelsport. De plaatselijke wandelclub De Drevestappers organiseerde er Vlaanderen Wandelt.

Echt wandelweer was het zeker niet, maar de regen en gure wind werden door de vele wandelaars getrotseerd. “We hadden stiekem meer deelnemers verwacht, maar door het weer waren er iets minder”, stelt Rik Cleenewerck van De Drevestappers. “Het was voor ons een grote eer als jonge wandelclub”, vervolgde voorzitter Majo Bostyn. “We hebben getoond dat we dergelijke organisatie aankunnen. Alles verliep goed. De mensen konden in visgraat parkeren in de Ieperstraat en werden dan met pendelbussen naar het OC ’t Zonnerad gebracht. De vele wandelaars wisten dit zeker te appreciëren. Ik wil ook het gemeentebestuur bedanken voor de hulp.”

Hoogtepunt

Er waren negen uitgestippelde wandelroutes gaande van 5 tot 50 kilometer. Allen liepen ze door prachtige natuurgebieden en bossen en kwamen voorbij diverse oorlogsmonumenten en begraafplaatsen. Voor De Drevestappers, die pas zeven jaar geleden werd opgericht was dit werkelijk een hoogtepunt. Er waren enthousiaste wandelaars uit alle uithoeken van Vlaanderen, behalve uit Limburg. Wandelen is een eenvoudige sport die meer waardering verdient dan het krijgt. Daarbij is het ook goed voor de gezondheid. Als wandelclub zijn De Drevestappers grote toeristische ambassadeurs voor Zonnebeke. Nathalie Didden van Wandelsport Vlaanderen en Lieven Hostens, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen, waren trots en blij. Ook enkele BV’s tekenden present zoals Pol Goossen alias Frank Bomans uit Thuis en Maarten Bosmans, bekend van Flikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier