#Team8980 stelt volledige verkiezingslijst voor: “Als ploeg geloven we in dialoog, verbondenheid, luisterbereidheid en respect”

De lijst #TEAM8980 werd voorgesteld, zodoende staan de aanwezige namen hier op de foto die hun boodschap willen verkondigen als eerste lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

#Team8980 is de eerste partij die haar lijst voorstelt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het is een mix van nieuwe en meer ervaren kandidaten.

“#Team8980 is een groep van gelijkgestemden die zich over de partijgrenzen heen, los van elke filosofische of religieuze overtuiging, inzetten voor een gemeenschappelijk doel”, stelt burgemeester Ingrid Vandepitte, die ook lijsttrekker is van de partij. “Dit doel is een goed bestuur en een toekomstgericht bedrijf voor alle deelgemeenten. Als ploeg geloven we in dialoog, verbondenheid, luisterbereidheid en respect.”

Wat zes jaar geleden begon als een samengaan van CD&V, Open VLD en onafhankelijke is nu uitgegroeid tot een hecht team, waar de partijgrenzen vervaagd zijn. “Het streefdoel is natuurlijk opnieuw de absolute meerderheid te behalen, maar we blijven realist. Alles ligt namelijk in handen van de kiezer.”

Wie krijgt welke plaats?

Momenteel telt de partij 14 van de 23 zetels. De lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen telt twaalf mannen en elf vrouwen. Er zijn vijf kandidaten uit Zonnebeke, zes uit Passendale, zeven uit Beselare, vier uit Geluveld en één uit Zandvoorde. Lijsttrekker is huidig burgemeester Ingrid Vandepitte gevolgd door ex-burgemeester Dirk Sioen. Op de derde plaats staat schepen Koen Meersseman, op vier schepen Joachim Jonckheere en op vijf schepen Johan Demonie. Op de zesde plaats staat raadslid Thijs D’Alleine gevolgd door raadslid Annelies Vancoillie. Op acht staat nieuwkomer Piet Cardoen, zoon van oud-burgemeester Dirk Cardoen. Op de negende plaats staat Sam Calmeyn gevolgd door Kevin Carrein, Evelien D’Hellem. Nieuw op twaalf is jeugdraadvoorzitter Xena Goddeeris gevolgd door nieuwkomers Evy Deronne, Delfien Verbeke, Pawel Blachowski, Cristel Degrande, Sigrid Zole, An Denorme, Philippe Rassalle, Christine Van Exem, Jan Desmet, Sophie Vangheluwe en op de 23ste plaats gemeenteraadslid en lijstduwer Frans Deleu.”

Volgens Burgemeester Ingrid Vandepitte heeft de plaats geen belang, want de kiezer vindt toch wel zijn kandidaat. In vergelijking met zes jaar geleden komen schepen Jan Vandoolaeghe en gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe niet meer op. Nieuw bij deze verkiezingen is dat de kandidaat met het hoogste stemmenaantal recht heeft op de burgemeesterssjerp. Hij of zij kan het echter ook afstaan.