Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Oudenburg

Toen Dries Gilliaert twaalf jaar was, werd bij hem autisme vastgesteld. Hijzelf kent er de voor- en nadelen van. Het positieve gebruikt Dries om met woorden te toveren: dat vind je in zijn boeken - hij heeft er al drie op zijn conto staan - , als hij op de scène staat, als hij poëzie voordraagt. "In mijn huis speelt het woord dan ook een grote rol: overal vind je boeken. Ik zou niet zonder kunnen", stelt Dries.

Het ongeval van maandag 13 december, waarbij een personenwagen inreed op een woning langs de Stationsstraat, is al de hele week gespreksonderwerp in Oudenburg. Heel wat bewoners reageren via onder meer sociale media op de onveiligheid door overdreven snelheid en zwaar verkeer.

De schade aan de woning van Andy Verleye en Jessica Verschooten uit de Stationsstraat in Oudenburg is aanzienlijk. Afgelopen weekend knalde een personenwagen tegen hun huis. "De volledige gevel moet afgebroken worden", zucht Andy.

De kinderen, ouders, bestuur, leiding en sympathisanten van de Rode Valken genoten zaterdagavond in lokaal Uze Blokhut van een gezellig samenzijn om met een hapje en een drankje het nieuwe jaar in te zetten.

In de Stationsstraat in Oudenburg is een personenwagen zaterdag tegen de gevel van een woning gereden. De schade aan het huis is aanzienlijk.