Donderdag 24 september, 2020

Nieuws uit Oudenburg

Hoe corona? Waar corona? Maandagavond, tijdens de eerste uitgaansavond van dit academiejaar in de Gentse Overpoortstraat, leek het wel alsof de wereld nooit met een pandemie geconfronteerd is geweest. "We genieten nu het kan", klonk het haast unaniem bij de studenten. Vanaf vandaag geldt een maximumcapaciteit van 2.000 feestvierders en wordt er ook strenger opgetreden. Als het nogmaals uit de hand loopt, gaat de straat op slot.

Iets meer dan 6,8 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de federale overheid verdeelt over de West-Vlaamse OCMW's. Met dat geld kan lokaal en specifiek hulp geboden worden aan mensen die in (financiële) moeilijkheden kwamen door de coronacrisis. Alleen is er haast: nog voor het einde van dit jaar moeten alle middelen zijn toegekend. West-Vlaams Kamerlid Melissa Depraetere (SP.A) ijvert met een nieuw wetsvoorstel voor een verlenging van die termijn.

Bij een inval in een varkensstal in Lendelede heeft de politie het grootste drugslab ooit in ons land ontmanteld. De omvang van het dossier staat in schril contrast met de knulligheid waarmee de verdachten te werk gingen, blijkt nu. Zo dacht één van hen dat de politie geen vaste lijnen kan afluisteren en sprong één van hen bij de inval in een beerput. "De grote vissen blijven echter buiten schot", klinkt het bij hun advocaten.

De hulpdiensten werden dinsdag rond de middag naar de Slachthuisstraat in Westkerke (Oudenburg) opgeroepen. Een vrouw was er van de trap gevallen. De MUG-helikopter kwam ter plaatse en de piloot zette een echt huzarenstukje neer.

Best Pittig is opgericht als nevenorganisatie van Markant met als doel jonge vrouwen warm te maken voor verrassende activiteiten en daarbij nieuwe vriendschappen te sluiten. Vlaanderen telt intussen een 30-tal afdelingen. In Oudenburg lanceerden vier energieke dames in 2015 Best Pittig: Jessica Declerck, Pascale Defevere, Veerle Vanrenterghem en Rebekka Devriese. Het werd meteen een voltreffer, want heel wat jonge vrouwen zaten blijkbaar op dergelijk initiatief te wachten. "We zijn een vereniging voor alle jonge vrouwen, al dan niet zelfstandig", benadrukken de dames.

Het nieuwe werkjaar voor Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker ziet er helemaal anders uit. De voor- en naschoolse opvang gebeurt niet langer in het gebouw langs de Arnoudstraat, maar in de scholen zelf. Het basisakkoord lag gisteravond voor op de gemeenteraad en werd door de meerderheid goedgekeurd. De CD&V-oppositie onthield zich.

Een 89-jarige vrouw werd maandagmiddag op klaarlichte dag overvallen langs de Gistelsteenweg in Westkerke (Oudenburg). Een onbekende vrouw rukte haar gouden ketting van haar hals. Het bejaarde slachtoffer kwam ten val, maar de dader sprong in een wagen en vluchtte weg.

Het gebouw van De Tunne in de Bekestraat wordt gebruikt door de speelpleinwerking en door voetbalploeg Ladies Oudenburg. Het wordt uitgebreid met een extra speelruimte en bergruimte. En het sanitaire gedeelte wordt vernieuwd.

Het is al jaren een traditie dat de jeugdvereniging Rode Valken op de eerste zaterdag van september haar startdag houdt. Mits in achtnemen van coronamaatregelen kon dit vorige zaterdag ook, tot grote tevredenheid van de leiding, ouders en niet in het minst de kinderen.