KWS Oudenburg zorgt voor EK Dorp ODB

Maandag 6 mei stelden de organisatoren het EK Dorp ODB voor. Op de foto vlnr. burgemeester Romina Vanhooren, schepen Jens Balliere, Jeroen Lingier, Emiel Vande Walle, Joris Depoorter, schepen Gino Dumon en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Enkele weken geleden begon het bij Sybren Taillieu en Jeroen Lingier, beiden actief bij KWS Oudenburg, te kriebelen om een EK Dorp in te richten. Ze supporteren zoals velen liever samen. Eerder waren beiden ook al betrokken bij de organisatie van het EK en WK Dorp.

“Alles begint bij een geschikte locatie vinden. De belangrijkste criteria zijn capaciteit, beleving en omgeving”, zegt Sybren Taillieu. “En naast de locatie zijn ook extra medeorganisatoren erg welkom”, vult Jeroen Lingier aan.

Voor het EK Dorp kwamen Jeroen en Sybren uit bij hun voetbalvereniging. “Ik was meteen enthousiast en ook iedereen van het hoofdbestuur steunde het idee. Onze infrastructuur, in het bijzonder het groot ingesloten terras achter de kantine, leent zich uitstekend voor een EK-dorp. We hebben een capaciteit om tot 500 supporters te ontvangen in een omgeving die voetbal ademt”, vindt ook voorzitter van KWSO Joris Depoorter.

Extra groot scherm

De start van het Europese voetbalkampioenschap, vrijdag 14 juni komt dichtbij, maar de voorbereidingen voor het EK-dorp zijn al vergevorderd. “We willen een totaalbeleving creëren. Dat begint bij een extra groot en kwalitatief scherm, maar daarbij komen ook nog goed geluid, een leuk decor, een heuse buitenbar, een hamburger- en braadworststand, dj’s voor na de wedstrijd”, somt Jeroen Lingier op.

“En er zijn dan nog zaken die je niet ziet, hoort of voelt. Zo hebben we al de nodige vergunningen en licenties aangevraagd, zijn we volop sponsors en vrijwilligers aan het zoeken en begonnen met het voeren van marketing”, vervolledigt Emiel Vandewalle, lid van het hoofdbestuur van KWS Oudenburg en medeorganisator van het EK Dorp ODB.

“Het stadsbestuur verwelkomt natuurlijk graag zo’n sociaal en sportief initiatief. Daarom bieden we het EK Dorp ODB ondersteuning onder de vorm van een opvolging van vergunnings- en materiaalaanvragen. En we zullen natuurlijk zoveel mogelijk mee komen supporteren”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.

Matchen

Volgende matchen zullen er op groot scherm te volgen zijn: maandag 17 juni: België-Slovakije om 18 uur (open om 17 uur); zaterdag 22 juni: België-Roemenië om 21 uur (open om 17 uur); woensdag 26 juni: België-Oekraïne om 18 uur (open om 17 uur).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier