Seniorenvereniging Mensen met Tijd viert 60-jarig bestaan: “Gestart met stoeltjesgeld kerk”

Seniorenvereniging Mensen met Tijd vierde de speciale verjaardag met een etentje in zaal Audomarusheem. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zondag 14 april, dag op dag 60 jaar na de oprichting, vierde seniorenvereniging Mensen met Tijd deze speciale verjaardag met een etentje in zaal Audomarusheem. Jan Jonckheere is voorzitter en trad in de voetsporen van vader Lievin die de vereniging in 1964 in het leven riep.

“Vader Lievin Jonckheere stond precies 60 jaar geleden aan de wieg van wat toen Oude van Dagen als naam kreeg. Dokter Devolder werd de eerste voorzitter. In het bestuur – een echt mannenbastion – zaten Gerard Knockaert, Omer Vantyghem, Cyriel Dumarey, Jozef Michiels, Henri Kerckhove, Amedee Denys, Henri Vogelaere, Camiel Hendryckx en Camiel Vanoverbeke”, haalt Jan Jonckheere uit de annalen van de vereniging.

Vandaag wordt Jan als voorzitter – hij volgde in 2004 Eric Brouckmeersch op – bijgestaan door Nadine Hillewaert en Herman Crombez. “We zorgen maandelijks voor een activiteit en heel vaak is dat met eten en drinken”, lacht Nadine. “Zoals een kaas- en wijnavond, ons mosselfestijn, een etentje met kip op kermismaandag in september. Ook organiseren we een namiddag met oude volksspelen en een bingo. Allemaal activiteiten waar onze leden graag naartoe komen. Zeker mijn eigen mama, Cecile Vermote. Ze is met haar 91 ons oudste lid en is graag onder de mensen.”

Varken op tafel

“Dat we regelmatig aan tafel gaan, heeft een leuke geschiedenis. We organiseerden eens een tombola met als eerste prijs een varken. Niemand kwam die prijs ophalen. Dan hebben we het zwijntje maar opgegeten met de leden in zaal Flandria”, lacht Jan Jonckheere die nog een andere anekdote kwijt wil. “Bij de start was er uiteraard geen geld in kas. De eerste vergadering werd gefinancierd met de schaal of het stoeltjesgeld van de misviering.”

Mensen met Tijd telt een 50-tal leden. Het lidgeld bedraagt 7 euro per jaar.

Lid worden kan via Jan Jonckheere, 0479 38 35 22 of Nadine Hillewaert, 0495 26 23 86.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier