Thinnerverslaafde man terroriseert gezin in Oudenburg: achttien maanden effectieve celstraf

© iStock
Redactie KW

Een 46-jarige Pool uit Tielt heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor geweld tegen zijn vrouw en twee dochters. P.N. kampt met een hardnekkige thinnersverslaving.

P.N. snuift het oplosmiddel aan de lopende band en veroorzaakte zo heel wat problemen binnen zijn gezin in Oudenburg. Zo gooide hij op 8 juni 2022 de keukendeur dicht tegen de hand van zijn toen 16-jarige dochter. Drie weken later gaf N. zijn echtgenote rake klappen. Telkens nam de politie een duidelijke thinnergeur waar en was N. zwaar onder invloed.

Bedreigingen

Op 5 september 2022 zou N. dreigend met een mes hebben rondgelopen in huis en daags nadien zou hij ook geprobeerd hebben om zijn echtgenote, dochters en zoon te steken. Maar de politie kon die wapens nooit aantreffen. Op 12 september uitte de man opnieuw bedreigingen, deze keer met een vouwmes in de handen. Hij sloot toen ook de zolder af, waar zijn toen 19-jarige dochter sliep. Het meisje kon even later door haar moeder bevrijd worden.

De Pool werd al twee keer eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Omdat hij de opgelegde voorwaarden aan zijn laars lapte, kreeg hij in mei 2019 twee jaar effectieve celstraf. In het huidige dossier zat hij ruim acht maanden in voorhechtenis, maar na zijn vrijlating leefde hij opnieuw zijn voorwaarden niet na.

Aan de vrouw en twee dochters van P.N. kende de rechtbank in totaal 650 euro schadevergoeding toe. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier