Stad krijgt SAVE-label van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen: “Een mooie erkenning voor onze inzet”

Het SAVE-label werd officieel overhandigd door een afgevaardigde van Ouders van Verongelukte Kinderen vzw. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Maandag 22 april werd in de Arnolduszaal het SAVE-label overhandigd aan de stad en politiezone Kouter. “Met dit label, dat we krijgen van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen, worden de acties die we al op het vlak van verkeersveiligheid hebben ondernomen, erkend”, duidt burgemeester Romina Vanhooren.

Op 21 oktober 2019 ondertekenden het stadsbestuur en politiezone Kouter het SAVE-charter. “Hiermee onderstreepten we ons engagement om samen werk te maken van veiliger verkeer”, legt schepen van Mobiliteit Gino Dumon uit.

“De voorbije jaren hebben we tal van verkeersveilige projecten gerealiseerd: er werden nieuwe fietsstraten geïmplementeerd, er werd ingezet op handhaving via trajectcontroles, en aan de schoolpoort lanceerden we het High Five-project”, aldus nog de schepen van Mobiliteit.

“Dat we nu het officiële SAVE-label ontvangen, is een mooie erkenning voor onze inzet. Verkeersveiligheid blijft een dagelijkse bekommernis van dit stadsbestuur. We blijven hier prioriteit van maken”, vult burgemeester Romina Vanhooren aan.

Tevreden

Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert reageert tevreden op het behalen van het SAVE-label. “Als oppositieraadslid stelde ik in de vorige legislatuur in de gemeenteraad maar liefst vier keer voor om het SAVE-charter Steden en Gemeenten van de vzw OVK te ondertekenen. De toenmalige meerderheid veegde het iedere keer botweg van tafel, zonder duidelijke argumentatie. Bij de laatste stemming eind 2015 stelde ik zelfs voor om de symbolische bijdrage, die van de stad werd gevraagd 0,01 euro per inwoner, toen 90 euro -, zelf te betalen. Maar het mocht niet baten.”

“Met de nieuwe bestuursploeg vatten we meteen de koe bij de horens. In 2019 ondertekenden we het charter. Daardoor konden we in ons verkeersveiligheidsbeleid ook een beroep doen op de expertise van de vzw OVK. De afgelopen jaren werden heel wat maatregelen genomen. Het label is een mooie erkenning”, besluit Reynaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier