Manillenclub Oudenburg huldigt winterkampioenen: “We vieren onze 75ste verjaardag”

Denise Verhoest en Marc Vanhoenacker kroonden zich tot kampioen van het voorbije winterseizoen. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De Koninklijke Manillenclub Centrum vierde zijn kampioenen van het voorbije winterseizoen. Denise Verhoest en Marc Vanhoenacker kroonden zich tot beste kaarters. Het wordt voor de club een speciaal jaar met straks de viering van het 75-jarig bestaan.

De club werd in 1949 opgericht met eerste voorzitter Frans Lestaghe. Huidige voorzitter is Sandra Ryckman, die in 2021 Walter Verlinde opvolgde. Hij overleed begin dit jaar en was bijna een kwarteeuw voorzitter. “Walter was steeds correct en punctueel. Steeds begripvol en kalm en suste waar nodig was”, had Sandra Ryckman een warm woordje voor Walter. “Onze 75ste verjaardag zullen we op 4 juni vieren met een verrassingsreis die we kunnen aanbieden voor 40 euro.”

Intussen kijkt de manillenclub uit naar het Belgisch kampioenschap dat op 18 mei plaatsvindt in De Haan.

De voorzitter blikte ook nog even terug op de lokaalproblematiek. “Door de sluiting van de Jerre konden we voor onze winterkaarting gelukkig weer terecht in café Derby, waar we met open armen ontvangen werden door Ben en tot in de late uurtjes in de watten werden gelegd.”

Voor de zomerkaarting, die start op dinsdag 23 april, verhuist de club naar de Empire. “Dinsdag 16 april is er nog een vrije kaarting in café Derby”, meldt de voorzitter nog.

Klassement

Bij de dames ging de trofee naar Denise Verhoest met 605 punten. Tweede werd Greta Plyson (581 p.) en Sandra Ryckman (581 p.), vierde Marina Kimpe (483 p.) en vijfde Annie Vanhecke (478 p.). Er namen veertien dames deel aan het kampioenschap.

Marc Vanhoenacker kroonde zich tot kampioen bij de heren met 628 punten. Tweede werd Philippe Hagers (578 p.), derde Dirk Declerck (557 p.), vierde Lucas Roose (547 p.) en vijfde Joost Tavernier (546 p.). Bij de heren dongen 21 heren naar de titel.

Een speciale vermelding was er nog voor Denise Verhoest, Greta Plyson, Annie Vanhecke, Lieve Lannoye, Joost Tavernier, Patrick Vandendriessche en Daniel Diet, die op de 24 kaartavonden aanwezig waren. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier