Gui Polspoel op lijst Vooruit+: “Me inzetten voor erfgoed, stedenbouw en mobiliteit”

Gui Polspoel: “Binnenkort ga ik mee op huisbezoeken.” © ML
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Voormalig tv-gezicht en journalist Gui Polspoel (78) zal op de lijst van Vooruit+ staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Mijn plaats is niet van belang”, zegt de bekende Oostendenaar, die over bepaalde thema’s een duidelijke mening heeft.

Gui Polspoel woont al 16 jaar in Oostende en volgt van nabij wat er gebeurt: “Oostende scoort niet goed in de Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands bestuur. Toch een onafhankelijk orgaan. De stad staat op de elfde plaats van de 13 centrumsteden. Het vertrouwen in het stadsbestuur is gezakt naar 22 procent. Dat is heel laag. In Oostende wordt bijna 30 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. Het zijn cijfers om bij stil te staan. Het moet beter kunnen. En daarom heb ik me geëngageerd in een project dat de ambitie heeft om het beter te doen.” Het is de eerste keer dat Gui Polspoel deelneemt aan verkiezingen: “Ik ben nooit lid geweest van een politieke partij en ben ook niet van plan om dat te doen. Dat is eerder een principiële kwestie. Ik sta als onafhankelijke op de lijst. Mijn plaats weet ik niet en dat vind ik ook niet belangrijk. Ik heb aan John Crombez laten weten dat ik wil helpen en dat ze maar moeten plaatsen waar ze dat nodig achten.”

Erfgoed en mobiliteit

Gui Polspoel is van opleiding ingenieur-architect: “Ik kreeg nog les van Paul Felix, die ik bewonderde. Hij ontwierp samen met Jan Tanghe het zwembad aan de Koninginnelaan. Ik streed vergeefs tegen de afbraak ervan. Nu ben ik vooral geïnteresseerd in dat andere belangrijke erfgoeddossier, Thermae Palace. Vanuit mijn achtergrond gaat mijn belangstelling ook naar ruimtelijke ordening en mobiliteit.”

Polspoel gaat binnenkort ook mee op huisbezoeken: “Tot nu toe kon dat niet omdat nog niet bekend was dat ik op de lijst zou staan. Ik nam wel al deel aan vergaderingen waar het programma werd besproken. Ik kon daar mijn mening zeggen op domeinen waar ik iets van ken.”

Vooruit+ stelde al het grootste deel van zijn Oostendse kandidatenlijst voor, met onder meer ook zakenman Alain Delanghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier