Meerderheidspartij Eendracht trekt met burgemeester als kopman naar de kiezer: “Ik wil er weer voluit voor gaan”

Meerderheidspartij Eendracht is klaar voor de verkiezingen in Dentergem. © VADU
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Meerderheidspartij Eendracht heeft zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zo goed als af. Lijsttrekker wordt zoals verwacht burgemeester Koenraad Degroote, die graag de sjerp voor een zevende ambtstermijn wil omgorden.

De lijst bestaat uit tien mannen en negen vrouwen. De kern wordt naast de burgemeester gevormd door het huidige voltallige schepencollege, bestaande uit schepen van Mobiliteit Yves Lambrecht, schepen van Jeugd Bart De Keukeleire, schepen van Financiën Charlotte Vandemoortele en schepen van Lokale economie Gunther Simoens.

Vertrekkers en nieuwkomers

Daarnaast staan er ook enkele uittredende gemeenteraadsleden en leden van het Bijzonder Comité op de lijst: Rita Delmotte, Philip Wyffels, Lennert Vanquickenborne, Patrick Lippens, Barbara Heyde, Wendy Arickx, Sharon Vanderpelt en Ronny Taliman. “Nieuwkomers zijn Stijn Mannens, Renée Vanbetsbrugge, Eddy Flies, Marleen Bauwens, Lien Desmet en Stefanie Persijn”, weet de burgemeester. “Opmerkelijk is dat twee kandidates in de voetsporen treden van hun politieke vaders. Lien Desmet is de dochter van vroegere schepen Gaby Desmet en Stefanie Persijn is dochter van voormalig OCMW-voorzitter Noël Persijn, die liefst zeventien jaar die functie bekleedde. Zij zetten graag de familietraditie verder.”

“Kiezer beslist”

De burgemeester stelt zich graag kandidaat voor een volgende, zevende ambtstermijn. “Ons werk is nooit af, er ligt nog voldoende op de plank. Ook anderen uit onze ploeg krijgen de kans, maar finaal is het de kiezer die beslist. Gunt die me nog een termijn, dan wil ik er weer voluit voor gaan. Ik nader dan wel de pensioengerechtigde leeftijd, maar ook als advocaat zou ik nog even verder willen blijven werken. Mogelijk neem ik op dat vlak iets minder opdrachten aan, maar het vuur brandt nog altijd. Ik ben als lijsttrekker zeer tevreden met deze ploeg, die een mix van ervaring en vernieuwing voorstelt. Hij staat borg voor de verderzetting van een gezond beleid en van een optimale behartiging van de belangen van onze burgers.”