“Ik zie er nu uit als een rockster”: verkiezingsbord Tom Durnez met goudkleur besmeurd

Tom Durnez bij zijn ‘opgewaardeerde’ verkiezingsbord. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De verkiezingen loeren om de hoek, de spanning stijgt bij alle deelnemers en dat zorgt soms ook voor wat ontsporingen. Werviks schepen Tom Durnez (CD&V) trof één van zijn borden aan, voorzien van een verflaag. “Ik had nooit gedacht ooit nog goud te halen in mijn leven.”

Verkiezingen, affiches en vooral het vernielen ervan. Het lijkt wel een soort van volkssport geworden, waarbij geen enkele partij wordt gespaard. In volle campagne is het niet ongewoon om afgescheurde of bekladde affiches in het straatbeeld te zien.

Werviks schepen Tom Durnez was één van de eersten in de regio die ervan langs kreeg, al gaat hij er zelf zijn slaap niet voor laten. “Het bord aan de Kruisekestraat werd door een onbekende ziel opgewaardeerd, met een gouden baard en ogen. Ik zie er zowaar bijna uit als een rockster op die affiche. Voor mij is het eerste keer dat ik met zoiets word geconfronteerd, maar ik zal het bord gewoon laten staan.”

Humor

De schepen zelf tilt niet zwaar aan de feiten en ziet er eerder de humor van in. “Blijkbaar zal de dader het niet eens zijn met mijn visie en besloot hij of zij zich op die manier te uiten. Eigenlijk valt het bord nu nog meer op dan anders, dus waarom zou ik het dan gaan vervangen? Zolang er geen beledigingen of wansmakelijke symbolen op terug te vinden zijn, ga ik er nu ook geen drama van maken. Ik had nooit gedacht ooit goud te halen, en al helemaal geen gouden baard.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier