Bewoners klagen over te hoge boordstenen in hun straat: “Zullen kijken om ze hier en daar wat af te schuinen”

In de Klijtenstraat in Tielt klagen sommige buurtbewoners over te hoge boordstenen in hun straat. Sommigen legden zelfs een rubberen matje om op de oprit te raken. © WMe
Redactie KW

In de Klijtenstraat in Tielt zouden sommige buurtbewoners moeite hebben om op hun oprit te raken sinds de heraanleg van de voetpaden twee jaar geleden. Oppositieraadslid Joris Tack (N-VA/Open Vld) bracht de kwestie donderdagavond op de gemeenteraad. Schepen Joris Vande Vyvere (CD&V) nuanceert het probleem, al zullen de boordstenen binnenkort wat afgeschuind worden.

“De borduren zijn destijds te steil gelegd, waardoor veel bewoners noodgedwongen een rubberen matje moeten gebruiken om op de oprit te raken”, aldus Tack tijdens de varia. “Ondanks herhaalde oproepen van de bewoners om er wat aan te doen blijft deze zaak maar aanslepen. Is er een definitieve oplossing in de maak?”

Schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V) nuanceerde. “We hebben de hoogtes laten opmeten door een studiebureau en de borduren zijn conform. Maar als er één iemand een probleempje ervaart en een matje legt, dan doen de buren dat ook. Ongetwijfeld heeft de verkoper van die matjes daar wel bij gevaren. Al neemt dat niet weg dat we dit euvel willen verhelpen. De technische dienst is aan het uitkijken naar bedrijven die het juiste materiaal hebben om de boordstenen hier en daar wat af te schuinen.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier