Nieuwpoort / Samenleving Nieuwpoort / Samenleving Jeroen Waterloos knap derde tijdens de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’: “We zullen dit koesteren” De 23-jarige Jeroen Waterloos, chef de partie in het sterrenrestaurant MBistro in Nieuwpoort, wist zich na een mooie en spannende wedstrijd van ‘Eerste Kok van België’, een organisatie van Club Prosper Montagé, met een derde plaats op het erepodium te hijsen. 18 november 2024
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Bij ons eet je écht op hoog niveau: West-Vlaanderen scoort opnieuw in Gault&Millau-gids De punten en bijhorende koksmutsen zijn uitgedeeld. West-Vlaanderen staat opnieuw nóg wat sterker in de jaarlijkse Gault&Millau-gids. Liefst 218 restaurants van bij ons werden door de culinaire bijbel bekroond, acht meer dan een jaar geleden. “Hard werken en het allerbeste nastreven, het zit gewoon in ons”, zegt gelauwerd chef-kok Geert Van Hecke. 6 november 2024
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Wie wordt Viskok van het Jaar? Twee West-Vlamingen maken kans op prestigieuze titel VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, gaat opnieuw op zoek naar de Viskok van het jaar. Pieter Puype van Barisdam Bistro in Kortemark en Marco Santoni van Boury in Roeselare maken deel uit van het kransje finalisten. 5 november 2024
Ieper / Horeca Ieper / Horeca “Flavas is een uniek en erg toegankelijk biertje”: driesterrenrestaurant Boury en stadsbrouwer Kazematten slaan handen in elkaar Het driesterrenrestaurant Boury heeft de krachten gebundeld met de stadsbrouwerij Kazematten uit Ieper om een eigen bier op de wereld te zetten. Flavas is een blond en kruidig gerstenat en smaakt meteen naar meer. “Wie onze creatie drinkt, moet meteen zin hebben in een tweede glas.” 13 juni 2024
Roeselare / Vrije tijd Roeselare / Vrije tijd Win ook dit jaar weer een exclusieve lunch bij Boury via loopwedstrijd Dwars over de Mandel in Roeselare Op vrijdag 3 mei organiseert het Klein Seminarie Roeselare de zeventiende editie van Dwars over de Mandel, dé Roeselaarse stratenloop die traditioneel lopers van elke leeftijd en niveau aanspreekt. Kinderen uit de kleuter- en basisschool trappen de avond op het schooldomein af met de kidsrun, nadien volgen de 3,5 en 10 km door het steevast bruisende stadscentrum. 4 april 2024
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Boury bundelt de krachten met JARR voor eigen kombucha: “Ideaal om puur te degusteren als aperitief of als basis voor een cocktail” Driesterrenrestaurant Boury brengt samen met JARR van Duvel Moortgat een eigen kombucha op de markt. De gefermenteerde thee kreeg de naam ‘JARR X BOURY Ginger & Lemon Sparkling Kombucha’ en kost 2,65 euro per fles. 13 maart 2024
Bellegem / Horeca Bellegem / Horeca “Een goeie sommelier moet vooral nederig zijn”: Michelin verkiest Mathieu Vanneste van Boury tot beste van het land Het Roeselaarse restaurant Boury mag al drie jaar met evenveel Michelinsterren aan de gevel pronken, nu heeft het volgens de culinaire bijbel ook de beste sommelier van het land in de rangen. Mathieu Vanneste (39) waakt er al sinds 2022 als een goeie huisvader over zo goed als alle dranken die er geserveerd worden. “Deze titel is een bekroning voor het werk dat ik de voorbije 25 jaar heb geleverd. En dat is allesbehalve af.” 1 maart 2024
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca “Dit is een bekroning”: Mathieu Vanneste van Boury is Sommelier van het jaar Er hangen al even drie Michelinsterren aan de gevel, nu heeft restaurant Boury ook de beste sommelier van het land in huis. Mathieu Vanneste (39) zorgt er voor het perfecte glas bij elk gerecht. “Ik ben apetrots.” 26 februari 2024
Nieuwpoort / Televisie Nieuwpoort / Televisie Inge Waeles en Wim Willaert tellen nu al af: “Het mag het hele jaar door oudejaar zijn” Wim Willaert zou oudejaar graag vieren op een warme zomeravond. Inge Waeles blijft dan liever binnen bij de open haard. Zij versiert al begin november een flinke kerstboom, hij houdt het op een onooglijk exemplaar, met ingebouwde lichtjes, op de schouw. Dit wonderlijke duo dat in het eerste seizoen van ‘Celebrity MasterChef’ de show stal, wisselt voor ons van gedachten over de eindejaarsfeesten. 26 augustus 2024
Beveren (Roeselare) / Horeca Beveren (Roeselare) / Horeca Wie is Tim Boury, chef-kok van het beste restaurant van België: de keukenprins is een koning geworden In 2011 bekroond met een eerste Michelinster, in 2013 door Gault&Millau verkozen tot beste jonge topchef van Vlaanderen, in 2017 een tweede ster aan de gevel en nu het summum: drie Michelinsterren. Het toprestaurant Boury is al meer dan een decennium een begrip in de hoogste gastronomische kringen. Maak kennis met Tim Boury, de culinaire tovenaar van Roeselare. 28 november 2023
Blankenberge / Restaurant Blankenberge / Restaurant Côté Préféré, Willem Hiele en Onism vallen in de prijzen bij Gault&Millau 2023 Maandag werd de 20ste verjaardag van de Gault&Millau Gids gevierd. Zoals elk jaar werden de beste restaurants van het land voorgesteld. Côté Préféré uit Jabbeke, Willem Hiele uit Oudenburg en Onism uit Blankenberge konden elk een award in ontvangst nemen. Maar ook chef Tim Boury heeft reden om vanavond een goeie fles open te trekken: een nieuwe score van 18,5 op 20, en daarmee de titel van derde beste restaurant van België. Ontdek de volledige rangschikking onderaan het artikel (mét zoekfunctie). 27 november 2023
Roeselare / Samenleving Roeselare / Samenleving Win een exclusieve lunch bij Boury via loopwedstrijd Dwars over de Mandel in Roeselare Op vrijdag 5 mei vindt de 16de editie van Dwars over de Mandel plaats, georganiseerd door het Klein Seminarie Roeselare. Wie zich vooraf inschrijft, maakt kans op een exclusieve all-in Boury-lunch voor twee personen. “Chef-kok Tim Boury heeft enkele Indische medewerkers en draagt onze loopwedstrijd dan ook een warm hart toe”, aldus Milan Van Hulle van DODM. 31 maart 2023
Waregem / Bedrijven Waregem / Bedrijven Irven Kindt verhuist interieurafwerkingsbedrijf naar Waregem: “De groei mag niet ten koste gaan van de kwaliteit” De West-Vlaamse economie herstelde zich in 2021 bijzonder goed van de coronadip. Kanvas, het interieurafwerkingsbedrijf van Irven Kindt (38), was daar geen uitzondering op en liet een groei noteren van vijftien procent. “Tegen 2023 moeten we volledig in Waregem zitten”, zegt hij. “De werkplaats bevindt zich al op bedrijfsterreinen aan de Vichtseweg, de showroom volgt.” 30 januari 2022
Roeselare / Economie Roeselare / Economie Luxezaken in Roeselare bundelen de krachten en mikken met acties op high-end shoppers Met Highconic bundelen tien Roeselaarse ondernemers in het luxesegment zich om de high-end shoppers in Vlaanderen aan te spreken. Op die manier hopen ze niet alleen om zichzelf meer bekendheid buiten Roeselare te geven maar ook om nieuwe shoppers de kans te geven om Roeselare te ontdekken. 11 mei 2021
Roeselare / Gezondheid Roeselare / Gezondheid Eveline Vancauwenberghe start met Skulpt Today: “Extra energie door gezonde leefstijl” Orthomoleculair therapeute in opleiding Eveline Vancauwenberghe (45) uit Roeselare lanceert Skulpt, een nieuw concept, met de focus op aanpassingen van voeding, beweging én leefstijl, dat je extra energie geeft en allerlei individuele problemen zoals stress, slapeloosheid of neerslachtigheid de wereld uithelpt. 3 december 2021