Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter wereld: “Unieke insteek van onze zaak zorgt voor inspiratie” Een grote eer voor restaurant Carcasse in Koksijde: het staat op de vijfde plek in de lijst van ‘World's 101 Best Steak Restaurants’. Zo wint de zaak, met sterrenchef Timon Michiels, de felbegeerde titel in de categorie 'Continental Europe'. Vanaf 27 juni kan je Carcasse ook vinden in Knokke. 22 mei 2024
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca “Eind juni openen we ons tweede restaurant”: chef-kok Timon Michiels (26) nu ook aandeelhouder van sterrenzaak Carcasse Sterrenzaak Carcasse - dat het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord brengt - is volop bezig met de uitbouw van de toekomst. De tweede vestiging in Knokke-Heist opent eind juni de deuren en intussen is chef-kok Timon Michiels ook aandeelhouder geworden. “Ik ben Hendrik en Evelyne heel dankbaar dat ik me verder kan ontplooien”, zegt Timon. 22 maart 2024
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca “Mensen willen de oorsprong van hun voeding kennen”: succesvolle Smaakmarkt in hotelschool Ter Duinen in Koksijde 54 exposanten streken neer in hotelschool Ter Duinen om er op de Smaakmarkt-vakbeurs hun 100% West-Vlaamse streekproducten voor te stellen aan professionals zoals chef-koks, detailhandelaars en horecazaken. Leerlingen en leerkrachten van de hotelschool gingen met de lokale producten aan de slag. 14 maart 2024
Koksijde / Onderwijs Koksijde / Onderwijs Ferre en Guillaume winnen Graham’s Port & Pairing Cup Tijdens de Horeca Expo in Gent streden drie duo’s voor de titel van Graham’s Port & Meat-Pairing op Horeca Expo in Gent. Een duo van de Koksijdse hotelschool Ter Duinen trok aan het langste eind. 25 december 2023
Alveringem / Horeca Alveringem / Horeca Restaurant Boîte in Sint-Idesbald is een van de nieuwkomers in Gault&Millau: “We zorgen voor een culinaire wereldreis op je bord” Boîte is een van de nieuwkomers in de nieuwe Gault&Millau met 12 op 20. Chef Hilde Stekelorum en gastheer Bernard Vandeputte baten sinds juni 2017 Boîte uit in de Oostendelaan in Sint-Idesbald. 29 november 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Sterrenzaak Carcasse opent in 2024 nieuwe vestiging in Knokke-Heist Goed nieuws voor vleesliefhebbers: Carcasse, de sterrenzaak van slager Hendrik Dierendonck (48) en chef Timon Michiels (25) in Sint-Idesbald, zal begin 2024 ook in Knokke-Heist te vinden zijn. De locatie is alvast geen toeval, want Dierendonck dacht al langer na over een zaak in de kustgemeente. Eerder dit jaar kreeg Carcasse nog de titel ‘beste steakrestaurant van Europa’. Streven ze in Knokke-Heist opnieuw naar een Michelinster? 7 juli 2023
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Sterrenzaak Carcasse bakt op 16 juni burgers voor het goede doel in Koksijde Vrijdag opent Carcasse de deuren voor een Burger Night. Het Dierendonck-team tekent present en serveert 500 burgers ten voordele van Make-A-Wish. 13 juni 2023
Koksijde / Restaurant Koksijde / Restaurant Carcasse in Sint-Idesbald behoort tot de vier beste steakrestaurants ter wereld: “Krokant gebakken en rosé vanbinnen” Timon Michiels (25) van het sterrenrestaurant Carcasse bij slagerij Dierendonck in Sint-Idesbald heeft de vierde plek beet in de ranglijst van ’s wereld beste steakrestaurants. In Europa behoort de zaak tot de absolute top met een eerste plaats. 29 maart 2023
Koksijde / Restaurant Koksijde / Restaurant Restaurant Carcasse Sint-Idesbald stijgt naar 14/20 in Gault & Millau Begin deze zomer zette een brand in de keuken van sterrenrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald een domper op dit topjaar voor slager Hendrik Dierendonck en zijn team. Voor de ambitieuze chef Timon Michiels (25) en zijn jonge team is het een deugddoende opsteker dat restaurantgids Gault & Millau het restaurant nog een half punt meer toekent dan vorig jaar. Een score van 14/20 is voor het hele team een stimulans om de lat nog hoger te leggen, om nog beter te presteren. Na meer dan zes weken opent Carcasse op 17 november opnieuw de deuren. 8 november 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Generatie Julius: de persoonen van morgen Dat zijn vader maar snel met pensioen gaat, zegt Julius Persoone. Zodat hij zijn vleugels kan uitslaan en de culinaire wereld veroveren. Samen met ‘matjes’ als Timon, Dylan, Bart en Charlotte. Maak kennis met Generatie Julius. 16 september 2022
Koksijde / Brand Koksijde / Brand Vleesrestaurant Carcasse in Koksijde blijft nog week langer dicht na keukenbrand: "Zondag wel barbecue aan watersportclub" Opnieuw pech voor het bekende vleesrestaurant Carcasse uit Sint-Idesbald bij Koksijde. Na de fikse keukenbrand afgelopen zondagavond zal het restaurant nog een week extra dicht blijven. “De herstelwerken duren langer dan gedacht, ondanks de vele hulp”, zegt chef Timon Michiels. Zondag gaat Carcasse wel op locatie en verzorgt een barbecue bij watersportclub KYC. 7 juli 2022
Koksijde / Brand Koksijde / Brand Bekend sterrenrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald sluit een week de deuren na keukenbrand: “Zware domper, maar het kon veel erger geweest zijn” Het bekende restaurant Carcasse van slager Hendrik Dierendonck in Koksijde, al vijf jaar lang bekroond met een Michelinster, moet een week de deuren sluiten na een kleine brand in de keuken zondagavond. Hendrik vernam het nieuws net nu hij op vakantie is in het buitenland. “Het is een zware domper, maar het kon veel erger geweest zijn”, zegt hij. Vijfhonderd eters moeten deze week afgezegd worden. 4 juli 2022
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Koksijds restaurant Carcasse prijkt op achtste plaats in internationale ranking van beste steakrestaurants In de top 10 van de World’s 101 Best Steak Restaurants schittert het Koksijdse restaurant Carcasse op de achtste plaats tussen huizen met wereldfaam. Een verdiende pluim op de hoed van Hendrik Dierendonck en zijn jonge chef Timon Michiels. 12 april 2022