Brugge / Horeca Brugge / Horeca Bij ons eet je écht op hoog niveau: West-Vlaanderen scoort opnieuw in Gault&Millau-gids De punten en bijhorende koksmutsen zijn uitgedeeld. West-Vlaanderen staat opnieuw nóg wat sterker in de jaarlijkse Gault&Millau-gids. Liefst 218 restaurants van bij ons werden door de culinaire bijbel bekroond, acht meer dan een jaar geleden. “Hard werken en het allerbeste nastreven, het zit gewoon in ons”, zegt gelauwerd chef-kok Geert Van Hecke. 6 november 2024
Koksijde / Onderwijs Koksijde / Onderwijs Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school. 4 juli 2024
Brugge / Horeca Brugge / Horeca West-Vlaanderen (en vooral Brugge) boven in lijst van beste Europese restaurants Culinair internetplatform Opinionated About Dining (OAD) heeft hun lijst van toprestaurants in Europa bekend gemaakt. Van de 555 restaurants zijn er 25 uit ons land bij. Bijna een derde daarvan heeft roots in West-Vlaanderen. 18 juni 2024
Brugge / Cultuur Brugge / Cultuur De Brugse canon: van Achiel Van Acker tot Raoul ‘Lotte’ Lambert Tijdens de Brugse gemeenteraad van dinsdag 30 mei zal de N-VA- fractie pleiten voor het opstellen van een Brugse canon. Ilse Coopman, Martine Bruggeman en Pol Van Den Driessche suggereren al een voorlopig lijstje. Wij gaven de Brugse historicus Rik Verlinde wat huiswerk. Hij groef wat dieper en stelde voor ons dertig feiten en mensen voor die de ziel van Brugge belichamen. Een basis voor de Brugse canon, met de nodige duiding. 26 mei 2023
Brugge / Evenement Brugge / Evenement Onder meer Gert De Mangeleer, Geert Van Hecke en Frederiek Van Pamel bij laureaten voor Brugge Awards Brugs schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit) maakte de laureaten bekend voor de negen categorieën van de Brugge Awards. Met deze awards wil Stad Brugge de ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. 21 april 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Geert Van Hecke, al 40 jaar de culinaire ‘godfather’ van België: “Met die titel koop je geen brood, hé” Maandag reikt Michelin opnieuw zijn felbegeerde sterren uit. Ook Geert Van Hecke, de absolute éminence grise onder de Belgische chef-koks, zal de uitreiking opnieuw met argusogen volgen. De Bruggeling mocht liefst twintig jaar lang drie Michelinsterren aan de gevel van zijn restaurant De Karmeliet hangen. En hoewel hij al even van een welverdiend pensioen zou kunnen genieten, blijft het culinaire vuur ook veertig jaar na de start van zijn carrière hevig branden. “Stoppen? Geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt. Wat zou ik met al mijn tijd moeten doen?” 13 maart 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca De Karmeliet herleeft door studenten Culinary Arts Het voormalige driesterrenrestaurant De Karmeliet, intussen bijna zeven jaar geleden gesloten door chef Geert Van Hecke, herleeft deze week helemaal. 29 maart 2022
Diksmuide / Horeca Diksmuide / Horeca Diksmuidenaar Pieterjan Rosseel (43) nieuwe eigenaar van resto De Engel in Ichtegem: “Perfect concept waar ik niets aan moet veranderen” Op 1 oktober krijgt Pieterjan Rosseel (43) definitief de sleutels van het befaamde restaurant De Engel in Ichtegem in handen. Tot die tijd blijven Rosa Maeckelberghe (70) en Sebastiaan Dewilde (41) Pieterjan bijstaan. Rosa gaat in Oostende wonen en er genieten van een welverdiende rust. Ze stond aan het roer van Den Engel vanaf haar 18de. Sebastiaan staat voor een nieuwe en onbekende carrièrewissel. 24 maart 2022
Brugge / Overlijden Brugge / Overlijden Brugse horecawereld in de rouw na overlijden Firmin Hoste De bekende Brugse horecafiguur Firmin Hoste is op dinsdag 8 maart op 74-jarige leeftijd overleden. Deze telg uit een bekend geslacht van veekoopmannen en vleeshandelaars uit Sint-Pieters runde van 1987 tot 2020 herberg De Kroon in Kristus Koning en was ook bij zijn geliefde Cercle Brugge een graag geziene figuur. 10 maart 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman achter de kookpotten van volksrestaurant VORK in Kortrijk Sterren- en Northseachef Filip Claeys van Restaurant De Jonkman in Sint-Kruis Brugge bracht een bezoek aan volksrestaurant VORK. Hij gaf er op uitnodiging van schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene een uitgebreide workshop aan de cursisten keukenmedewerker om hen voor te bereiden op het feestelijke kerstmenu van 23 december voor de meest kwetsbaren. “Hij kwam onze keuken inspireren”, aldus de schepen. “Ik vroeg hem ook of hij onze eerste peter wilde zijn.” 30 november 2021
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Flanders Culinary Arts Centre opgestart in Brugge In het statige pand waar jarenlang driesterrenrestaurant De Karmeliet gehuisvest was, werd op dinsdag 5 oktober het Flanders Culinary Arts Centre officieel geopend. 8 oktober 2021
Samenleving Samenleving Eindelijk weer... Hier kijkt Bekend West-Vlaanderen het meest naar uit Het lijstje met versoepelingen vanaf 9 juni is lang. We mogen straks weer genieten op restaurant, afzien in de fitness en feesten met familie en vrienden. Maar waar kijkt Bekend West-Vlaanderen het meest naar uit? We vroegen het aan tien bekende koppen. 8 juni 2021
Beveren-Leie / Horeca Beveren-Leie / Horeca Chefs van morgen proeven eindelijk van het echte werk: “Een stage bij een sterrenchef is een unieke kans” Het zag er lange tijd benard uit, maar de heropening van de terrassen én het zicht op meer voor de horeca heeft de stages van hotelschoolstudenten nieuw leven in geblazen. Een opluchting voor de chefs en sommeliers die straks afstuderen. “Dit is echt belangrijk, want je weet pas hoe het echt is, eenmaal je het tempo van een chef moet volgen.” 13 mei 2021
Restaurant Restaurant Marcus wint 14e jaar op rij Michelinster Gilles Joye en Heike Dedecker van restaurant Marcus mogen ook dit jaar met een Michelinster pronken. “Het is elke keer opnieuw wat bang afwachten, maar deze bevestiging doet heel veel deugd.” 28 januari 2021
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Culinary Arts Centre opgericht in vroeger driesterrenrestaurant De Karmeliet Sterrenchef Geert Van Hecke kondigt samen met hotelschool Ter Duinen en Hogeschool Vives de start van de nieuwe hotelrichting ‘Culinary Arts’ aan. Het gaat om een bacheloropleiding voor wie hoge culinaire toppen wil scheren en tegelijkertijd ook zakelijk sterk wil staan. 16 december 2020