https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Flanders Culinary Arts Centre opgestart in Brugge

BRUGGE -- opening Flanders Culinary Arts Centre © Davy Coghe
Piet De Ville

In het statige pand waar jarenlang driesterrenrestaurant De Karmeliet gehuisvest was, werd op dinsdag 5 oktober het Flanders Culinary Arts Centre officieel geopend.

De opening van dit Culinary Arts Centre – een kennis- en ontmoetingscentrum rond topgastronomie – betekent meteen ook de start van het eerste academiejaar van de nieuwe specialisatie Culinary Arts, als onderdeel van de bacheloropleiding hotelmanagement van hogeschool Vives in Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke, nog steeds eigenaar van het pand, Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en Hogeschool Vives vonden elkaar voor de uitwerking van deze nieuwe opleiding. “Deze opleiding is gericht op een (inter)nationaal publiek en vormt de eerste culinaire bacheloropleiding in Vlaanderen. “Het idee is gegroeid aan de bar van een hotel tijdens een prinselijke handelsmissie”, vertelt Peter Verbeke, directeur van Hotelschool Ter Duinen. “We hebben dan ook chef Geert Van Hecke – oud-leerling en ambassadeur van onze hotelschool – aangesproken en die was enthousiast om zijn fraaie pand hiervoor ter beschikking te stellen én het peterschap van het Flanders Culinary Arts Centre op te nemen”, klinkt het.

Kookeet

De opleiding is gericht op mensen die voor topgastronomie willen gaan maar die tegelijkertijd ook een sterke basis willen op het vlak van economische kennis, ICT en communicatie. Het luik management en communicatie wordt verzorgd door hogeschool Vives op de Campus in Brugge. De opleiding Culinary Arts gaat van start met dertig leerlingen uit zes verschillende landen; naast België zijn dat ook nog Nederland, Taiwan, Noorwegen, Roemenië en de Seychellen. Burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) toonde zich verheugd met het initiatief dat Brugge nog prominenter op de gastronomische kaart zal zetter. Hij liet bovendien ook verstaan dat het culinaire evenement Kookeet na een onderbreking van twee jaar in 2022 wél zal plaats vinden, en wel op de site van het Grootseminarie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.