Eindelijk weer… Hier kijkt Bekend West-Vlaanderen het meest naar uit

Delfine Persoon, Flip Kowlier en Kedist Deltour.© Belga/Christophe De Muynck
Delfine Persoon, Flip Kowlier en Kedist Deltour.© Belga/Christophe De Muynck
Redactie KW

Het lijstje met versoepelingen vanaf 9 juni is lang. We mogen straks weer genieten op restaurant, afzien in de fitness en feesten met familie en vrienden. Maar waar kijkt Bekend West-Vlaanderen het meest naar uit? We vroegen het aan tien bekende koppen.

Gouverneur Carl Decaluwé: “Een tête-à-tête op restaurant”

Carl Decaluwé© BELGA
Carl Decaluwé© BELGA

“Daar moet ik niet over twijfelen: een gezellig etentje in een van de betere West-Vlaamse restaurants. Dat is voor mij veruit de beste versoepeling die er komt. Ik kan me de laatste keer op restaurant bijna niet meer herinneren”, zegt West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé. “Iets gaan eten op een terras kon al wel, maar dat is toch niet hetzelfde. Zeker ‘s avonds neem je toch wat risico’s met het weer. Waar precies? Dat moeten we nog bekijken. Maar het zal sowieso een tête-à-tête worden met mijn vrouw. Op het gemak, met een goed glas wijn. Meer hoeft dat voor ons niet te zijn. Hopelijk kan het binnenkort ook met de kinderen en de schoondochters erbij, dat is het volgende waar ik naar verlang.” (OV)

Bokskampioene Delfine Persoon: “Kampen organiseren”

Delfine Persoon© BELGA
Delfine Persoon© BELGA

Bokskampioene Delfine Persoon kon alvast al de verjaardag vieren van haar vriend en trainer Filiep Tampere. “Hij is herstellende van een knieoperatie, maar hij is nu aan de beterhand. Voor zijn verjaardag zijn we gaan eten bij onze buren uit Gits die in Brugge Het Rand@Strijdershuis uitbaten. Een aanrader, zeker als het straks ook binnen mag. Zelf hunkeren we als boksclub natuurlijk naar wedstrijden. Voor mijn volgende kamp zullen we moeten wachten tot er wat volk binnen mag. Mijn tegenstanders kosten geld, dus is er volk, vips en catering nodig. Maar ook voor Giovanni Techel willen we een titelkamp organiseren. Maar daarvoor moeten we nog wachten op nieuwe versoepelingen.” (WVS)

TV-gezicht Karl Vannieuwkerke: “Presenteren met publiek”

Karl Vannieuwkerke© VRT
Karl Vannieuwkerke© VRT

Lang hoeft onze professionele brievenschrijver niet na te denken wanneer we hem vragen waar hij het meest naar verlangt. “Presenteren met publiek! De komende weken zit ik vooral in mijn sportbubbel en die versoepeling komt dus als geroepen.” Op vrijdag 11 juni start Karl zijn marathon. 58 dagen lang praat hij het EK voetbal, de Tour én de Olympische Spelen aaneen. “ Villa Sporza is het eerste programma op de vrt waar weer live kijkers bij zijn. Daar ben ik heel blij mee. Ik voel me ook wel beter als er publiek zit.” Karl kijkt trouwens even hard uit naar een knuffel met zijn collega’s. “Het is zo lang geleden dat ik mijn eindredacteurs en de gasten van Vive le Vélo eens goed heb vastgepakt. Man, dat heb ik gemist!” (BC)

Auteur en actrice Leen Dendievel: “Barbecueën met vrienden”

Leen Dendievel© Christophe De Muynck
Leen Dendievel© Christophe De Muynck

“Op restaurant? Naar de bioscoop? Iedereen vastpakken en knuffelen? Of een verre reis? (blaast) Ik ga eerlijk zijn en niks doen van dat alles. Ik heb, wat ze noemen, last van het grotfenomeen. Ik hoef niet meteen naar buiten en de wijde wereld in te trekken. Ik ben gelukkig gezegend met een hof en ga hier voorzichtig weer barbecueën met vrienden. Maar vastpakken hoeft nog niet en hoeft in de toekomst ook niet meteen. Alleen met de dichtste vrienden en familie. Ik hoop dat mensen voorzichtig zijn en niet in het wilde weg gaan knuffelen op terras met eender wie. We moeten beseffen dat we er nog niet vanaf zijn. Ik ben positief ingesteld, maar tegelijkertijd ook realistisch.” (BVB)

Miss België Kedist Deltour: “Reis naar Egypte en Ethiopië”

Kedist Deltour© BELGA
Kedist Deltour© BELGA

Kersvers Miss België Kedist Deltour kijkt er vooral naar uit om opnieuw te kunnen reizen. “Ik zou heel graag naar Egypte gaan, maar dat zal waarschijnlijk pas vanaf juli mogelijk zijn. En ik hoop deze zomer ook naar Ethiopië te kunnen reizen. Fingers crossed dat dat mogelijk wordt. Vanaf 9 juni keert hier wel een groot stuk van het lossere leven terug. Ik ben wel iemand die kan genieten van de sfeer die mensen samen kunnen creëren. Dat hoeven niet per se zotte toeren te zijn, zolang mensen zich maar opnieuw op hun gemak kunnen voelen. Gezellig iets gaan eten of zonder al te veel zorgen iets gaan drinken met vrienden: dat vind ik de max. En laat me vooral de festivals niet vergeten natuurlijk!” (OV)

Muzikant Flip Kowlier: “Zweet van publiek ruiken”

Flip Kowlier© Christophe De Muynck
Flip Kowlier© Christophe De Muynck

“Ik kijk uit naar het totaalpakket. We hebben zolang zoveel dingen moeten missen… Ik verlang echt om nog eens zonder zorgen te kunnen reizen, maar evengoed om gewoon eens lekker op restaurant te gaan. Bínnen, welteverstaan, want dat zorgt meteen voor een andere sfeer. Of van een heerlijke koffie in een koffiebar in de Gentse binnenstad genieten. Op professioneel vlak tel ik af naar het moment dat er weer veel volk op weinig ruimte kan staan. Tijdens een optreden het zweet van het publiek zien en ruiken, daar doe je het voor. Ons eerste optreden met Ertebrekers is al op vrijdag 11 juni in Deinze. Voorlopig nog met vierhonderd zittenden, hopelijk zo snel mogelijk weer met een massa staande fans.” (PVH)

Auteur van kookboeken Sandra Bekkari: “Naar de bioscoop en Theater aan Zee”

Sandra Bekkari© Davy Coghe
Sandra Bekkari© Davy Coghe

“Goh, ik ben daar eigenlijk niet zo mee bezig. Vooral omdat we de laatste tijd toch wel al veel meer buiten mochten doen. Peter en ik krijgen volgende week onze eerste prik en de tweede staat gepland halfweg juli. Voor mij zal er dan wel al iets meer kunnen. Normaal gezien gingen we vorig jaar trouwen. Dat werd uitgesteld naar dit jaar, maar we hebben het uiteindelijk weer een jaartje opgeschoven. Een trouw organiseren, moet iets leuks zijn, waarbij je je niet hoeft af te vragen of je mondmaskers moet voorzien voor de gasten. (lacht) Toch zijn er wel dingen waar ik naar uitkijk, hoor. Weer naar de bioscoop gaan tijdens de eerste FFO-Night bijvoorbeeld, of evenementen zoals Theater Aan Zee.” (GLO)

Topchocolatier Dominique Persoone: “Dineren in een toprestaurant”

Dominique Persoone© Kris Van Exel
Dominique Persoone© Kris Van Exel

“Ik kijk er enorm naar uit om éindelijk nog eens de voeten onder tafel te kunnen schuiven in een echt toprestaurant. Eens chic gaan eten, daar kan ik erg van genieten. Die beleving kan je ook enkel binnen volledig in je opnemen, op een terras is dat haast onmogelijk. Het is niet zo dat ik elke week in een klassezaak dineer, maar bepaalde momenten verdienen een dergelijk kader, vind ik. Waar ik naartoe zal gaan? Er zijn zoveel leuke adresjes. Geert Van Hecke zal me bij Zet’joe waarschijnlijk snel zien en ook bij De Jonkman van Filip Claeys en in De Zuidkant in Damme zal ik binnenkort wel eens aankloppen. En na de culinaire verwennerij sluit ik de avond af met een goeie Belgische pint.” (PVH)

Vlaams minister Hilde Crevits: “Mijn kinderen weer vastpakken”

Hilde Crevits© BELGA
Hilde Crevits© BELGA

“Ik kijk vooral uit naar het weerzien met familie en vrienden, buiten in de zon, op een terras, een restaurant bezoeken en eens doorzakken op café”, zegt Vlaams viceminister-president en minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V). “De gewone dingen, mijn ouders en schoonouders weer kunnen vastpakken, mijn kinderen en kleinkind. Dat zijn toch zaken die ik echt gemist heb. Dat sociale contact is iets waar ik al langer enorm naar uitkijk. Ook naar de opening van de kermissen kijk ik uit. Dat soort activiteiten en evenementen zorgen voor zoveel leven in een stads- of dorpskern. Dat dit straks weer mogelijk is, geeft toch ook een gevoel van vrijheid.” (OV)

Weerman David Dehenauw: “Meer contact met broer en zus”

David Dehenauw© VTM
David Dehenauw© VTM

“Ik ga eerlijk bekennen dat de volslagen rust tijdens de eerste lockdown mij goed heeft gedaan. Geen files, geen lawaai, geen drukte en… weinig telefoons van journalisten omdat die enkel met corona bezig waren en niet met het weer. (lacht) Voor mij persoonlijk was de impact niet zo groot, ik woon alleen en werk bijna elke dag. Ik heb mijn moeder, die ook alleen woont, wel veel bezocht. Mijn broer en zus en hun families, die in andere steden wonen, heb ik lang moeten missen. Naar een vrij contact kijk ik dus zeker uit. Naar een gastronomisch menu in een degelijk restaurant ook. Ik hoop vooral dat we uit deze crisis lessen trekken en beter nadenken over bepaalde zaken, zoals onze verplaatsingen bijvoorbeeld.” (BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.