https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marcus wint 14e jaar op rij Michelinster

Gilles Joye en Heike Dedecker kregen opnieuw een Michelinster.©Foto MVD
Gilles Joye en Heike Dedecker kregen opnieuw een Michelinster.©Foto MVD
Redactie KW

Gilles Joye en Heike Dedecker van restaurant Marcus mogen ook dit jaar met een Michelinster pronken. “Het is elke keer opnieuw wat bang afwachten, maar deze bevestiging doet heel veel deugd.”

Gilles Joye (43) en zijn echtgenote Heike Dedecker, ouders van Emma en Marie, zijn sinds april 2006 aan de slag in restaurant Marcus aan de Kleine Klijtstraat in de Belgiek. Een eigen zaak runnen was voor beiden een droom die werkelijkheid werd. Gilles kreeg een opleiding in de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde en liep onder meer stage bij Comme Chez Soi in Brussel en Georges Blanc in Vonnas (Lyon, Frankrijk). Na zijn studies zette hij zijn loopbaan verder bij restaurant Bruneau in Brussel en bij Geert Van Hecke, zijn grote leermeester, in het toenmalige driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge.

“Een (h)eerlijke Franse keuken met internationale en moderne accenten was van in het begin ons handelsmerk”, verduidelijkt Gilles.

“Onze start was schitterend want in de Michelingids kregen we meteen een mooie vermelding als ‘veelbelovend restaurant’. Eén jaar later, in 2007, was de eerste ster effectief binnen en daar zijn we nu voor het veertiende jaar op rij in geslaagd. Ook dit jaar waren de zenuwen gespannen op de dag van de uitreiking. Het is en blijft een fantastische bekroning en ja, we zijn er heel fier op. Een speciaal dankwoordje voor Heike, die de perfecte gastvrouw is.

gedurfde combinaties

“Ook zonder team en klanten zou ik nergens staan. De reacties van de klanten blijven de belangrijkste waardemeter. We willen hen in een sfeervol kader optimaal culinair verwennen, zien genieten, zien lachen… Ze moeten zich een beetje thuis voelen en correct, zeg maar op niveau, bediend worden. Dat lukt ons blijkbaar vrij aardig en dat willen we kost wat kost zo houden. We hebben een vrij heterogeen cliënteel. De regio Waregem-Kortrijk-Izegem-Roeselare is goed vertegenwoordigd maar we krijgen ook geregeld mensen uit Doornik en Rijsel over de vloer.”

Met verfijnde, innovatieve combinaties en pure smaken doet chef Gilles er alles aan om zijn klanten te verwennen.

“Daar komt uiteraard heel wat creativiteit en denkwerk aan te pas”, gaat Gilles verder.

“Ik heb veel respect voor producten uit mijn streek en wil daar meer dan ooit de nadruk op leggen. Zelf groenten volledig biologisch kweken, behoort tot de plannen. Alles wordt heel vers en heel puur op het bord gebracht. Elke keer proberen we de typische, aardse smaak van het product maximaal te behouden. Ik ga voor nog diepere en intensere smaken.”

“Ik streef ernaar om zo zuiver mogelijk te werken en heb geen schrik om oosterse en Noord-Afrikaanse toetsen en kruiden in mijn keuken te integreren. Die Michelinster is een bevestiging en motiveert ons om op de ingeslagen weg verder te gaan. Vorig jaar werd het terras helemaal vernieuwd en we hebben in coronatijden van de gelegenheid gebruik gemaakt om het restaurant een nieuw laagje verf te geven. Ook het meubilair zal een metamorfose ondergaan. De afhaal was succesvol maar is niet onze core business. Dat we maar snel weer klanten mogen ontvangen en soigneren in ons restaurant.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten