Uitbaatster Brugse frituur Royal opgelucht na heropening Kruispoortbrug

Ann Van Waes van frituur Royal in de Langestraat: “Tijdens de werken bleven mijn klanten uit Sint-Kruis weg, want eenmaal thuis waren hun frieten al koud”, vertelt ze.

Ann Van Waes bij haar frituur aan de Kruispoort: “Hopelijk zie ik mijn klanten van vroeger snel terug.” © Davy Coghe

Brugge zat net geen 500 dagen zonder Kruispoortbrug voor het uitgaand verkeer van de binnenstad. En nadat Vlaams minister Ben Weyts met een druk op de knop de brug liet zakken en opende voor het verkeer leek een eind te zijn gekomen aan alle problemen. Ondanks de opening van de brug waren de borden van de wegomlegging op heel wat plaatsen nog niet weggenomen. Veel bestuurders volgden begin deze week nog de omleiding via de Dampoort.

Gelukkig voor ons bleven de vegetariërs wél komen

En maandag twee dagen na de officiële opening liep het zowaar alweer even mis toen de slagbomen na het openen van de brug niet functioneerden. Het verkeer werd opnieuw omgeleid door de politie.

Koude frieten

Ann Van Waes van frituur Royal in de Langestraat is alvast tevreden met de ‘heropening’ van de Kruispoortbrug. “Ben Weyts schonk mij het mooiste valentijnsgeschenk“, lacht ze. “Ik had hem wel graag eens gevraagd wie al mijn gemiste inkomsten zal vergoeden. In de bijna 500 dagen was dit goed voor een omzetverlies tot 25 procent.”

“Verschillende keren werd de komst van de brug uitgesteld. Ik begrijp dat mijn klanten wegbleven want wie de omleiding moest volgen, stond pas zes minuten later opnieuw aan de Kruispoort… Resultaat: koude frieten. Ik heb verschillende klanten die in Male wonen en die zag ik tijdens de onderbreking van de brug niet meer terug”, duidt Ann. Ze wijst er ook op dat klanten na de aanpassing van het mobiliteitsplan ook nog eens moeten betalen om te parkeren wanneer ze hun frieten halen. “Gewoon ongezien.”

Geen alternatief

“Gelukkig heb ik ook vaste klanten voor mijn vegetarische en veganistische producten. Zij konden geen alternatief vinden“, vertelt Ann. “Hopelijk zie ik mijn klanten van vroeger snel terug.” De tijdelijke brug die door de Vlaamse Overheid voor een periode van vijf jaar wordt gehuurd, is goed voor een investering van twee miljoen euro. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.