Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Zeebrugge

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Dit weekend start normaal de paasvakantie, in andere jaren het eerste grote toeristische rendez-vous aan de kust. Maar dit jaar wordt de paasvakantie een toeristische flop." Burgemeester Léopold Lippens van Knokke-Heist schrapte meteen alle evenementen voor het hele jaar, toerismebedrijf Westtoer wil zo ver niet gaan.

Door de crisis zijn bijna alle autodealers gesloten, een nieuwe wagen afhalen zit er voorlopig dus niet in en dat voelen ze nu ook in Zeebrugge.

Doordat de binnenkomende trafiek niet meer opgehaald wordt, lopen veel terminals in de haven van Zeebrugge vol met gestrande trailers en nieuwe wagens. Het havenbestuur wijst vijf locaties toe voor het parkeren van trailers. Voor het stockeren van de overvloed aan nieuwe wagens wordt in de achterhaven 9 hectare versneld klaargemaakt.

Het fregat Leopold 1 van de Belgische marine is vrijdagochtend vervroegd teruggekeerd in de haven van Zeebrugge. Dat is een maand vroeger dan voorzien, zo meldt het ministerie van Defensie. Reden is dat aan boord van het fregat een besmetting met het coronavirus werd vastgesteld. De besmette militair werd al op 20 maart aan land gebracht, in Den Helder, in het noordwesten van Nederland.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.