Jakov Beirlaen eindigt in top 15 WestSprint

Jakov Beirlaen, hier aan de slag op het PK, wordt getraind door Luc Wante. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuweling Jakov Beirlaen (16) kan terugblikken op een mooi seizoen. In totaal behaalde de renner van Wielerclub Onder Ons Parike vijf podia waarvan één in de voorlaatste rit van de West Vlaanderen Cycling Tour. “Ik heb mijn nieuwelingenperiode in schoonheid kunnen afsluiten”, aldus de jonge Waregemnaar.

“Door mijn goede prestaties de afgelopen twee maanden heb ik mij kunnen nestelen in de top vijftien van Westsprint. Met een elfde plek kan ik zeker leven. Vorig jaar als eerstejaarsnieuweling viel ik immers nog buiten de eerste vijftien. Daarnaast rijd ik een evenwichtig programma met wedstrijden in verschillende provincies. Daardoor is het niet makkelijk om altijd punten te sprokkelen voor Westsprint. Ik heb er nooit een doel van gemaakt. Maar de uitreiking op donderdag 24 oktober in de evenementenhal van Schiervelde Roeselare zal een leuk moment zijn. In het nieuwe regelmatigheidscriterium Trofee Xandro Meurisse – koersen in Otegem, Heestert, Zwevegem en Sint-Denijs – strand ik op plek acht”, begint Jakov.

Derde in massasprint

“In Rekkem waar het deelnemersveld internationaal sterk gekruid was, heb ik het mooiste resultaat van mijn seizoen gereden. In een licht hellende massasprint kon ik naar een derde plaats sprinten. Even kon ik de overwinning ruiken, maar de Let Toms Ustups en vriend Wannes Dewulf waren net iets sneller. Die podiumplek was een kantelmoment. Sindsdien is het crescendo blijven gaan. In Desselgem was ik de eerste verliezer na een onbekende Cubaan. De dag erna was ik twaalf van de 15 ronden in de aanval in Kuurne. Dat werd wederom beloond met de dichtste ereplaats. Eind september werd ik derde in Doornik. Afgelopen weekend heb ik mijn wegseizoen afgesloten met een achtste plaats in Sint-Denijs en een 36ste stek in de Topcompetitiewedstrijd van Affligem. Het vat was toch wat af”, verklaart de leerling boekhouden-informatica aan het Heilig-Hartcollege Waregem.

Ik verwacht niet te veel van mijn debuut als junior, maar aan een wedstrijd zoals Nokere Koerse zou ik graag deelnemen

“Nu staat er een verdiende rustperiode op het programma. In november pik de draad weer op met de trainingen. Daarnaast werk ik een aantal pistemanches van de AVS Stories TV Cup af. Puur als voorbereiding op het wegseizoen. De Belgische kampioenschappen pik ik ook mee. Met Wannes Dewulf wil ik in de ploegkoers ons brons van vorig seizoen graag bevestigen. In de winter zal ik ook aan mijn tijdrijden werken. Ik kijk alvast uit naar de wegcampagne. Ik verwacht er niet te veel van, maar aan een wedstrijd zoals Nokere Koerse zou ik toch graag deelnemen”, besluit Beirlaen, die zich laat begeleiden door Luc Wante. (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.