De nummer 20 van de week: Tuur Hancke

Tuur Hancke, de renner van CT Houtland-Westkust met zwarte helm. © GF
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Dit keer viel die eer te beurt aan Tuur Hancke. De tweedejaarsnieuweling werd zaterdag 20ste in Menen.

20 is natuurlijk een mooi getal, maar ben je ook tevreden met dat resultaat?

Toch wel. Ik zat vrij goed vooraan, tot iemand vlak voor mij ten val kwam. Daardoor werd ik wat naar achteren geslagen. Ik zat dus wat te ver om aan de sprint te beginnen, maar kon toch oprukken naar de twintigste plaats. Ik had veel snelheid, maar de meet kwam iets te vlug.

Mocht je prof kunnen worden, in welke koers zou je graag eens als twintigste finishen?

De Ronde van Vlaanderen. Voor Vlamingen is dat zo’n beetje de koers van het jaar hé. Een grote fan van kasseien ben ik niet, maar ik heb er ook niks op tegen. Al denk ik dat een Paris-Roubaix iets te veel van het goede zou zijn. (lacht) Twintigste worden in een Tourrit moet ook wel iets zijn. Gewoon deelnemen aan de Tour de France moet al een hele belevenis zijn.

Weet je toevallig wie zondag 20ste werd in de 15de rit van de Tour? Enric Mas.

Daar heb niet op gelet, neen. Ik ga niet speciaal thuis blijven om naar de koers te kijken, maar ik volg het wel. Ik zie vooral Wout Van Aert en Remco Evenepoel graag bezig. Ik hoop dat ze straks een medaille kunnen pakken op de Olympische Spelen. Zeker in de tijdrit moet dat mogelijk zijn. En waarom niet ook in de wegrit.

Wat vind je zelf jouw strafste prestatie?

Ik ben pas dit jaar met wielrennen begonnen en heb amper vier koersen achter de rug, maar het gaat behoorlijk goed. Ik heb nog wat moeite om mijn positie vast te houden, maar dat zal beteren met wedstrijden te rijden. Mijn beste resultaat tot nu toe was een 15de plaats, in Moorslede-Slypskapelle op 3 juli. Er reden enkele renners voorop en ik zat in het eerste achtervolgende groepje. Ik ben best tevreden met de start van mijn wielercarrière.

Is WestSprint een doel voor jou?

Dit is eerlijk gezegd de eerste keer dat ik ervan hoor. (lacht) Een specifiek doel is het dus niet. Ik ga gewoon proberen elke koers zo hoog mogelijk te eindigen. Eens in de top 10 kunnen finishen zou mooi zijn. Of eens meegaan met de vroege vlucht en mezelf kunnen tonen. En als ik dan hoog kan eindigen in WestSprint, dan is dat mooi mee genomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten