Davo Wevelgem A doekt ploeg in Nationale 3 op: “Zullen er alles aan doen om in schoonheid te eindigen”

Mila Peirsegaele vertrekt bij Davo Wevelgem, net als heel wat teamgenotes, door het opdoeken van de A-ploeg in Nationale 3. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Nadat Davo Wevelgem twee seizoenen geleden promoveerde naar derde nationale komt een einde aan dit avontuur. De club ziet al zijn grootste talenten zo vertrekken. Toch blijven de dames van coach Frederic Carrein gemotiveerd om dit verhaal in schoonheid af te sluiten.

Vorig weekend werd met 2-3 gewonnen op het veld van VC Lede. “Nadat we het nieuws kregen net voor het paasverlof was het toch even wennen om in ons spel te komen”, doet Mila Peirsegaele, een van de grootste talenten haar verhaal. “Uiteindelijk werd onze vechtlust beloond met een derde zege op een rij. Nu willen we toch nog heel graag ook de laatste thuismatch winnen tegen Elckerlyc Zwevezele. We zullen er dan ook alles aan doen om in schoonheid te eindigen.”

Andere oorden

“Voor mij stopt een heel mooie tijd bij Davo, dat dertien jaar duurde. We hadden nog gehoopt om toch nog verder te doen, maar dit is niet gelukt. Daarom heb ik gekozen om te veranderen van club. Ik maak de overstap naar Vlamvo Vlamertinge in Nationale 2. Ik volg coach Frederic Carrein en ploegmaatje Zoë Deschoemaeker. Dit is opnieuw een stap voorwaarts. Het zal heel spannend zijn om voor het eerst voor een andere club te spelen. Het is een jonge ambitieuze ploeg waar ik al meegetraind heb. Ik werd daar supervriendelijk ontvangen. Ze staan duidelijk open voor nieuwe speelsters. Naast mezelf en Zoë zoekt ook Alice Beyls andere oorden op. Zij gaat net als Lana Vandecasteele naar Bevo Roeselare. Julia Cardinael trekt naar Kerdavo Avelgem net als Anouk Cannaert. Laure Platteau gaat naar de B-ploeg, die volgend jaar de A-ploeg is in Promo 1”, zegt Mila.

“Ik maakte hier de kampioenstitels mee van Promo 4 naar Promo 3, naar Promo 2. Vanaf dit seizoen maakte ik deel uit van de A-ploeg. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans kreeg, want ik heb veel bijgeleerd. Ik studeer geneeskunde in Gent. Ook andere ploeggenotes die bij Vlamertinge spelen, studeren daar. We kunnen samen pendelen naar de trainingen. Ik kijk alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. Maar eerst willen we nog de winst pakken tegen Zwevezele.”

Zaterdag 20 april om 20.30 uur, sporthal De Vlasschaard: Davo Wevelgem A – Elckeryc Zwevezele A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier