“Spannende maar gecontroleerde wedstrijd”, Handbal Roeselare kroont zich tot kampioen in Liga 3

De heren van Handbal Roeselare kroonden zich op zaterdag 4 mei tot kampioen in Liga 3. © RV RV
Redactie KW

De heren van Handbal Roeselare kroonden zich op zaterdag 4 mei tot kampioen in Liga 3. De Roeselarenaren hadden alles in eigen handen als leider en brachten de punten mee naar huis. Het won in de laatste competitiewedstrijd met 23-25 in en tegen Eeklo.

“Het was nog een spannende laatste wedstrijd van het seizoen”, opent coach Piotr Proszynski. “We hebben altijd 2 à 3 punten voorgestaan op Eeklo, maar die kwamen plots terug. Op het laatste trekken wij nog twee goeie tegenaanvallen en zetten zo de 23-25 eindstand op het bord.”

“Ook de sfeer zat goed. De spelers hadden vorige week al een zeer gemotiveerde wedstrijd gespeeld tegen Don Bosko. Zij namen 2 spelers mee van de eerste ploeg die in nationale uitkomt waaronder de keeper die drie penalty’s stopte en het was dus een veel betere ploeg dan wij hadden. Objectief gezien maakten we geen kans tegen Don Bosko. Ondanks het zwaar verlies was de sfeer en de motivatie goed. Ze hebben zestig minuten met hart gespeeld.”

Daardoor moest de titel wachten tot op de laatste speeldag. Maar dat was voor Roeselare geen reden om extra druk te voelen. “Ik heb mijn spelers verteld dat we was los moeten spelen en met plezier. Wij moeten niet winnen, maar willen winnen.”

“Het was een harde wedstrijd, maar we hebben goed gespeeld, al hebben we een paar kansen van 6 meter gemist en drie penalty’s. Het was spannend, maar we hadden de match onder controle. De overwinning was verwacht.”

Liga 2

“Nu zien we welke spelers er verder doen en welke stoppen. Waarschijnlijk zal het bestuur mij de komende dagen bellen en een afspraak maken om onze visie te bespreken. Als iedereen blijft, hebben we kans om aan de top mee te spelen.”

“Ik heb enkele wedstrijden uit Liga 2 bekeken en merk dat er vier à vijf ploegen sterk voor de dag komen, maar op ons niveau. Ik denk dat wij ook kans maken om bij die eerste drie ploegen van Liga 2 te kunnen behoren. Een tweetal spelers extra zou daarvoor wel welkom zijn, maar dat wordt de komende dagen besproken samen met het bestuur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier