Kampioenstitel voor U17 regionaal van VBC Gaverhal

De U17 van VBC Gaverhal kroonden zich tot kampioen in hun reeks. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Met een 3-1-overwinning tegen Kerdavo Avelgem kroonde de U17-ploeg van VBC Gaverhal zich tot kampioen in niveau 2 reeks C. “Het was een heel geslaagd seizoen”, klinkt het bij trainer-coach Ruth Sonneville. “Dit is de ultieme bekroning.”

De U17 van volleybalclub VBC Gaverhal wist zaterdagmiddag maar al te goed wat er op het programma stond. Winst in de thuiswedstrijd tegen Kerdavo Avelgem betekende dat de ploeg met de kampioenstitel mocht pronken. De bezoekers moesten omwille van uiteenlopende redenen aantreden met hun U15-ploeg, maar van bij aanvang bleek dat de piepjonge garde zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Na een gelijkopgaande start kon de thuisploeg toch een kloof slaan en de eerste set afsluiten met 25-14-winst. De spanning was te snijden in de tweede set. Kerdavo had een setbal bij 24-25, maar moest toch met 27-25 het hoofd buigen. Na de makkelijk gewonnen derde set (25-17) was de titel een feit. Avelgem kon verdiend de eer redden (16-25) en daarna was het de beurt aan de thuisspelers om een feestje te bouwen en de confetti te laten knallen.”

100 procent verdiend

“Dit is de bekroning van een fantastisch seizoen”, glunderde trainer-coach Ruth Sonneville. “Het is een ploeg die al enkele jaren samenspeelt en heel leergierig is. Het was heel fijn samenwerken. Dat we met allemaal eerstejaars de titel zouden wegkapen, hadden we echt niet verwacht. Het is wel een titel die we voor de volle 100 procent verdienen. We verloren met 3-2 in Wielsbeke en dat was onze enige nederlaag van het seizoen.”

Topcompetitie

Dit zijn de kampioenen: Bo Amez, Maithé De Smet, Lotte Houpline, Elena Kerkhove, Camille Malfait, Caroline Van Wonterghem, Axelle Vanhee, Bente Vierstraete en Amelie Billiet. “Uiteraard ben ik dik tevreden”, klonk het ook bij jeugdcoördinator Lisa Vanwynsberghe. “Kampioen spelen als eerstejaars was geen evidente zaak, maar week na week toonde de ploeg dat ze sterker waren dan de rest. Topcompetitie gespeeld en heel veel gegroeid doorheen het seizoen. Op naar volgende uitdagingen…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier