Vier het verjaardagsfeest van Knack Volley in de Tomabelhal: “Veel foto’s, anekdotes en verhalen van spelers”

Knack Roeselare pakte zijn vijfde titel tegen rivaal Maaseik. © Belga
Redactie KW

Op dinsdag 30 april trekt Knack Volley Roeselare het feestpak aan. Dan staat in de eigen Tomabelhal het zestigste verjaardagsfeest op het programma van de volleybalclub die in 1964 als The Jets Roeselare opgericht werd.

Dat mag terecht met heel wat luister en nostalgisch terugblikken gepaard gaan. Oud-ploegbegeleider Stefaan Wybo, die voor Roularta al heel wat evenementen organiseerde, is de architect van de viering van dit diamanten jubileumfeest. Wat mogen de deelnemers begin deze week waren er al pakweg 450 inschrijvingen genoteerd verwachten?

Foto’s en anekdotes

“De internationale zaal op Schiervelde wordt omgetoverd tot een feestzaal en het is de bedoeling dat wij doorheen deze feestprogrammatie de club van in de beginjaren laten herbeleven”, stelt Stefaan Wybo. “Wij beschikken over heel wat foto- en beeldmateriaal om die tijdslijn visueel weer te reconstrueren. Met uiteraard tussendoor heel wat interviews van onder meer een Johny Deswarte die er in 1964 op het volleybalveld bij was als The Jets hun eerste trainingen en wedstrijden beleefden. Of oud-voorzitter Edwin Blauwblomme, die ook al present tekent naast heel wat oud-spelers.”

“Meerdere clubiconen zullen er het woord nemen”

“Deze reconstructie wordt vooral ook doorspekt met heel wat anekdotes die moeten bijdragen tot een vlot en speels verjaardagsfeest. Er komen diverse clubiconen aan het woord, waarbij volleyjournalist Marc Willems van de VRT en Bruno Lambert afwisselend de anekdotes door de Tomabelhal laten rollen. Op die manier nemen wij de deelnemers mee op een boeiende reis doorheen de al wel heel rijke clubgeschiedenis van Knack Volley. Gespreid over heel de feestavond worden de deelnemers weer ondergedompeld in de gedenkwaardige momenten, legendarische prestaties en verhalen die onze club gevormd hebben tot een Europese topclub.”

Spelers ontmoeten

Het is overigens een unieke kans om spelers van de jongste decennia te ontmoeten. Zoals Kris Tanghe, Frank Depestele maar ook Hendrik Tuerlinckx, om er enkele op te noemen. (RBD)

Wie deze feestavond wil meebeleven kan dit tegen 60 euro, abonnees dragen 45 euro bij. Daarin is een aperitief en feestmaal inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier