Sijos Menen B staat op een zucht van de titel

Kapitein Yasmine Joye: “We presteren én amuseren ons.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Sijos Menen B gaat zondagmorgen op bezoek bij Soncotra Poperinge D. De ploeg van kapitein Yasmine Joye staat op een zucht van de titel in Promo 4.

Door het verlies van Davo Wevelgem op het veld van Evoco Comines (3-2) telt Sijos Menen B nu één punt voorsprong, met nog twee speeldagen te gaan. Zelf wist de grensploeg een week eerder wél het laken naar zich toe te trekken tegen datzelfde Comines, met 1-3 (25/21, 18/25, 18/25, 13/25).

“Dit is het resultaat waarop je natuurlijk hoopt”, vertelt de 23-jarige Geluwse. “We waren positief ingesteld naar Comines afgezakt. Nadat we de eerste set hadden verloren, vonden we ons eigen spel terug.”

“Als team zijn we er klaar voor”

“Tegen Staden en Wevelgem lieten we ons de zege ontglippen, maar ook zij lieten steekjes vallen, waardoor we nu op een zucht van de titel staan. In Wevelgem legden we te veel druk op onszelf en acteerden we niet als team. We hadden het niet meer in eigen handen.”

“We hopen al enkele jaren de stap naar Promo 3 te zetten”, zegt de kapitein. “Het gaat beter dan verwacht, beter dan vorige jaren. We hebben nu alle vertrouwen in een goede afloop.”

Gegroeid als team

“Tegen Poperinge mogen we zondagmorgen in principe weinig moeilijkheden kennen. De stresswedstrijden tegen Wevelgem en Komen zitten erop. Als team zijn we dit seizoen gegroeid en leerden we veel bij. Elk van ons heeft zijn eigen kwaliteiten, en die puzzel past perfect in elkaar. In Promo 3, als we promoveren, zullen we meer uitdagingen hebben. We zien het alvast zitten.”

Met plezier

“Ik kampte met een aanslepende blessure aan mijn hand, maar plots was dat euvel van de baan. Nu ben ik opnieuw blessurevrij en kan ik als kapitein met plezier mijn team motiveren. Naast goed presteren is ons goed amuseren ook belangrijk. De sfeer zit er goed in. De rol van kapitein ligt me wel. De communicatie op en naast het veld, naast de matchen…”

“Hopelijk kunnen we de klus klaren dit weekend. Dan kunnen we volgend weekend tegen VBC Katjes Ieper de kroon op een mooi seizoen zetten.”

Zondag 14 april om 11 uur, Stedelijke Sporthal Poperinge: Soncotra Poperinge D – Sijos Menen B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier