Jumpers Middelkerke blikt tevreden terug op voorbije seizoen: “Extra trainers zijn steeds welkom”

Tineke Wittebolle. © PDC
Philippe Decruynaere
Philippe Decruynaere Medewerker KW

Het volleybalseizoen 2023-2024 is ondertussen al enkele weken afgelopen. In de bestuurskamers van heel wat ploegen werd de voorbije dagen ongetwijfeld een evaluatie gemaakt van de voorbije jaargang. Ook bij Jumpers Middelkerke is dat het geval.

Ondervoorzitter Tineke Wittebolle steekt niet onder stoelen of banken dat het voor de seniorenteams geen gemakkelijk seizoen was. “Voor de dames, die in Promo 2 speelden, was het zelfs een zeer moeilijk seizoen dat vanaf de start gekenmerkt werd door blessures. De ploeg speelde zo goed als nooit in dezelfde opstelling omdat sommige speelsters maanden in de lappenmand lagen. Het behoud verzekeren was een bijna onmogelijke opdracht. Positief was wel dat enkele speelsters uit de B- ploeg het A-team regelmatig ondersteunden en op die manier heel wat ervaring opdeden in een hogere reeks. De degradatie van Jumpers A is zeker geen rem op de verdere groei van de club. Het is nu het ideale moment om jongere speelsters te laten aansluiten bij het A-team en te bouwen aan een ploeg met meisjes die reeds goed op elkaar ingespeeld zijn. Op die manier kunnen ze samen groeien en progressie boeken.”

Jeugdig talent

Over de resultaten van de jeugdploegen is de bestuursploeg van Jumpers wel heel enthousiast. “We evalueren het seizoen van de verschillende jeugdploegen als heel positief. Onze jonge Jumpers blijven jaar na jaar sportief heel veel vooruitgang boeken en er steekt heel wat talent in onze club. Daar zijn we trots op. De U13 sloot het seizoen niet enkel af als kampioen van hun reeks, maar ze werden ook kampioen van West-Vlaanderen. We beschouwen dit als een mooie bekroning voor het vele en harde werk van al onze jeugdtrainers.”

“Onze jeugdploegen boeken elk jaar vooruitgang”

“We zijn ook best fier op wat we vorig seizoen binnen de club gerealiseerd hebben”, gaat Tineke Wittebolle verder. “Eigenlijk zijn we vooral trots op de verdere uitbouw van de club en de daaraan gekoppelde inzet van heel veel spelers en medewerkers. Als we zien hoe hard ploegverantwoordelijken, trainers en coaches zich onvoorwaardelijk inzetten voor de club, kunnen we als bestuursploeg enkel maar heel tevreden zijn. We horen dat andere verenigingen moeite hebben om vrijwilligers te vinden, maar wij kunnen rekenen op een groot netwerk van mensen die zich allemaal sterk verbonden voelen met de club.”

Aftasten na fusie

Ruim een jaar geleden kwamen er een fusie tussen Jumpers Middelkerke en VT Koksijde. Het doel van deze ‘samensmelting’ was garanties bieden aan jongens en meisjes uit de streek zodat ze verder hun favoriete hobby konden uitoefenen. “Dit eerste jaar was het een beetje aftasten en kennismaken met elkaar”, geeft Tineke Wittebolle eerlijk toe. “Vanaf volgend seizoen willen we ook in Koksijde onze stempel drukken: de jeugd een goeie opleiding geven en hen op eigen tempo laten doorgroeien. Ook in Koksijde zullen we steeds opteren voor oplossingen op maat van de spelers. Sommigen schuiven geregeld door naar een ploeg die op een hoger niveau speelt, anderen kiezen voor het spelen in vast teamverband. Ook late starters krijgen bij ons alle mogelijkheden om de sport onder de knie te krijgen. Om dit ook in Koksijde ten volle te doen slagen, zijn extra medewerkers of trainers steeds welkom.”

Ambities en dromen

Aan ambities en dromen geen gebrek bij Jumpers Middelkerke. Voor de senioren hoopt de bestuursploeg op een blessurevrij seizoen, zodat elk team onbezorgd kan spelen en plezier beleven. Het blijft de bedoeling dat de nieuw samengestelde ploegen hechte teams vormen die zowel op als naast het veld op elkaar kunnen rekenen. De club wil vooral geen druk opleggen, want progressie stimuleren bij de spelers blijft het belangrijkste. Met een plaats in de middenmoot is iedereen tevreden.

“Uiteraard koesteren we ook enkele dromen”, lacht de ondervoorzitter van Jumpers. “In eerste instantie willen we een gezonde club blijven. We hopen stand te houden en op alle vlakken te blijven groeien. Ook Volley@school blijft een belangrijk project dat we koesteren. We sturen opnieuw enkele trainers uit naar de scholen in de omgeving om initiatielessen te verzorgen. Kwestie van jongens en meisjes enthousiast te maken voor onze sport. Uiteraard blijft ook de oprichting van volwaardige jongensploegen in meerdere leeftijdscategorieën ons triggeren”, besluit Tineke Wittebolle enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier