“Nu ligt de focus op de nationale ploeg”: Noor Debouck pakt met Asterix Avo Beveren voor het tweede jaar op rij de dubbel

Noor Debouck pakte de dubbel met Asterix Avo Beveren. © KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Anton Peene Reporter

Na een spannende titelfinale tegen revelatie Tchalou trok Asterix Avo Beveren voor eigen volk aan het langste eind met 3-1. Zo mag de ploeg, met libero Noor Debouck uit de Madonna, voor het tweede seizoen op rij de dubbel vieren. Eerder pakten ze al de beker tegen Charleroi.

Het is de 16de landstitel voor Asterix Avo Beveren. Noor Debouck (18) was dit jaar niet meer weg te denken uit het team van coach Kris Vansnick. Na de reguliere competitie en de play-offs bleven er nog twee ploegen in de running voor de titel. Naast Asterix Avo Beveren was dat Tchalou. De best of three begon met een match in Tchalou. “Die verloren we en dus moesten we vol aan de bak voor onze thuismatchen”, zegt Noor. “De tweede match wonnen we met 3-0 en dus volgde er een beslissende derde match, opnieuw in onze zaal. We namen een valse start en konden het tij niet meer keren in de eerste set. Daarna kwamen we onder stoom en lag hun foutenlast hoger. We wisten echter dat je nooit klaar bent met Tchalou en we mochten absoluut niet verzwakken. De lijn werd doorgetrokken en uiteindelijk haalden we het na vier sets.”

Andere rol

Voor het tweede jaar op rij de dubbel voor Noor en haar ploeg. “Dit jaar was het wel in een andere rol, maar het blijft voor mij even leuk. Het is en blijft een teamsport en ik heb het geluk dat ik deel mag uitmaken van een fantastisch team. We zijn allemaal winnaars.”

Na de match volgde nog een feestje. “Er waren veel fans aanwezig en we vierden het nog even in de cafetaria. Ook mijn familie was trouw op post.”

Yellow Tigers

Een lange rustperiode zit er voorlopig niet in voor Noor. “Maandag start er een trainingsperiode met de nationale ploeg in Leuven en in augustus speel ik het EK met de U20 in Bulgarije. Tussenin leg ik ook nog enkele examens af. Ik zal dus niet veel stilzitten”, aldus Noor, die dit seizoen op de Volleyproms verkozen werd tot Rookie of the Year. “Een mooie en tegelijk onverwachte erkenning. De trofee is ook een stimulans voor het vele en harde werk. Ik moet veel opofferen, maar het is het waard. Of dit interesse wekt van buitenlandse clubs? Dat is nu niet aan de orde. Mijn focus ligt volledig op Asterix Avo Beveren. Ook volgend seizoen blijf ik deze club trouw. Ik zit hier echt goed.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier