Minivoetbalclub Home Design Eernegem heeft twee kampioenenploegen

Minivoetbal Home Design Eernegem sluit zevende seizoen indoor-techniek-training af in polyvalente zaal te Eernegem. Trainer Nico Maertens wil de basistechniek van jonge spelertjes verbeteren, ook op de foto secretaris Vanuxem Jean-Pierre. © Foto Coghe
Redactie KW

Minivoetbalploeg Home Design Eernegem heeft twee U13-teams die mogen terugblikken op een heel geslaagd seizoen. Nadat vorig jaar één van beide ploeg de Beker van België won, slaagden de twee jeugdploegen erin om dit jaar kampioen te worden in hun reeks.

Secretaris Jean-Pierre Vanuxem beseft als geen ander dat goede resultaten met jeugdteams niet zomaar uit de lucht komen vallen. “We investeren heel veel tijd en energie in onze jeugdploegen. Elke zondagvoormiddag kunnen kinderen vanaf zes jaar de indoor techniektrainingen bijwonen. Het is een plezier om vast te stellen hoeveel vorderingen deze kinderen maken qua behendigheid met de bal.”

De meeste spelertjes die in competitieverband aantreden, spelen ook veldvoetbal bij een club uit de streek. “Bij onze U11 spelen momenteel kinderen die gegeerd worden door grote clubs als Club Brugge, KV Kortrijk en zelfs Anderlecht. Als je weet dat topspelers als Hans Vanaken en Michy Batshuayi openlijk toegeven dat ze hun gave techniek in de zaal leerden, is het niet verwonderlijk dat minivoetbal de ideale manier om het technisch niveau van onze beste spelertjes nog wat op te krikken”, aldus Jean-Pierre Vanuxem.

Niettegenstaande alle inspanningen stromen slechts weinig jeugdspelers door naar de eerste ploeg. “Momenteel is Wouter Lagauw de enige speler die van de jeugdwerking naar het fanionteam doorstroomde. Heel wat spelers uit de U17 stoppen met minivoetbal omwille van studies of kiezen voor veldvoetbal. Als je talent hebt, valt daar immers ook meer te verdienen”, geeft de secretaris van HD Eernegem eerlijk toe.

Jean-Pierre Vanuxem, die ondertussen al meer dan dertig jaar actief is bij de club, is trots op de vereniging waarvan hij secretaris is. “Onze club heeft een goede structuur en dat is heel belangrijk. We tellen meer dan honderd leden en vooral de band met de ouders van onze spelers is uitzonderlijk. Ze zien dat hun kinderen gelukkig zijn in onze club en dat ze vooral heel veel bijleren en beter worden.” (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.