Verdwijnt iconische attractie na bijna 25 jaar uit Plopsaland?: “Er liggen verschillende opties op tafel”

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. © Collage DM
Redactie KW

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. Ondanks plannen uit 2015 om de verouderde attractie te vervangen, blijft die tot op vandaag operationeel én populair. Binnenkort komt het Plopsa-bestuur opnieuw bijeen om de toekomst ervan te bespreken. “Er liggen verschillende opties op tafel”, klinkt het.

Het Bos van Plop neemt de bezoekers mee op een boottocht doorheen de magische wereld van Plop met meer dan honderd kabouters. Er zijn in totaal achttien boten die zich door het 145 meter lange parcours bewegen door de stroming van het water, met halverwege een lift en een kleine afdaling.

Enorm populair

Begin 2015 raakte bekend dat Plopsa plannen had om de attractie “binnen enkele jaren” te vervangen door een grote nieuwe attractie. Directeur Steve Van den Kerkhof gaf als reden dat de attractie in zijn huidige staat al vijftien jaar oud is en in een heel oud gebouw staat. Een vervangende attractie zou overdekt worden. Maar de familieattractie is tot op vandaag nog steeds operationeel en valt bij gezinnen met kinderen nog steeds in de smaak.

“Na 24 jaar is het Bos van Plop nog steeds een van de populairste attracties van Plopsaland De Panne”, aldus woordvoerder Sofie Loy van Plopsa. “Miljoenen bezoekers zijn ondertussen al op ontdekking geweest. Dat maakt dat deze topattractie een belangrijke plaats inneemt in de waaier van attracties die Plopsaland aanbiedt en bij veel bezoekers in het geheugen gegrift staat. Onze creatieve denktank zit binnenkort samen om het over de toekomst van het Bos van Plop te hebben. Er liggen verschillende opties op tafel als het over de toekomst van de attractie gaat.”

Upgrade?

Naast Het Bos van Plop bevindt zich de werkplaats van de technische dienst. Die wordt over een tijdje verplaatst naar de rand van het park, zodat er een groot stuk grond vrijkomt. Luidt dat het einde in van de Plopsaland-klassieker? “We zijn er nog niet uit”, zegt Plopsa-directeur Carl Lenaerts aan de gespecialiseerde pretparksite Looopings. “Hopelijk gaan we daar binnen een paar weken nog eens goed over nadenken. Het Bos van Plop is één en al nostalgie, ook voor mij.” Directeur Lenaerts belooft in ieder geval “een weloverwogen beslissing” te zullen nemen. “Juist omdat er zo veel nostalgie in zit, dus emotionaliteit.”

Behoort een upgrade van de bestaande attractie, met meer decors en een hogere capaciteit, ook tot de mogelijkheden? “Dat zou perfect kunnen. Maar de waarde van Plop en Het Bos van Plop doorheen de geschiedenis – volgend jaar bestaan we 25 jaar – gaan we niet onderschatten.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier